Sayfalar

5 Haziran 2015 Cuma

Angelina Jolie 40 yaşında

Bir zamanların asi kızı günümüzün en çok kazanan Hollywood yıldızı,altı çocuk annesi Angelina Jolie artık 40 yaşında. 


4 Haziran 1975'te dünyaya gözlerini açan ve artık olgunluk dönemine giren Jolie'nin 40 yıllık hayatının önemli dönemeçlerine bir göz atalım istedik.

Angelina Jolie'nin babası ünlü aktör Jon Voight annesi de bir dönem oyunculuk yapan Marcheline Bertrand.

Jolie'nin James Haven adında bir de ağabeyi var.


Jolie henüz 1 yaşındayken annesi ve babası boşandı.


Angelina Jolie de annesi ve ağabeyi ile birlikte New York'a taşındı.

Burada oldukça mutlu ve yaramaz bir çocukluk geçirdi Jolie. O dönemde "erke Fatma" denilen türden bir çocuktu Angelina Jolie. Yılan ve kertenkele toplardı. Hatta onlara isimler de verirdi.

Okulun en haşarı öğrencilerinden de biriydi Jolie. Erkek öğrencileri sıkıştırıp öptüğü için okul yönetimi tarafından annesine şikayet edilmişti.


Jolie, çocukluk döeminde annesi Marcheline Bertrand ile birlikte sürekli film izlerdi. Sadece iki filmde oynadıktan sonra kariyerine veda eden annesinin bu tutkusu sayesinde Jolie de sinemaya ilgi duymaya başladı.

Jolie, 11 yaşına geldiğinde tekrar Los Angeles'a taşındılar. Hayatının bundan sonrası ise biraz daha karışık geçti. Oyuncu olmak için Lee Strasberg Theatre Institute'a kaydoldu. Ama ardından Beverly Hills High School'a gitmeye başladı.

Bu okulda diğer çok zengin ailelerin çocukları arasında kendini yalnız hissetti. Aşırı ince olması ve gözlük takması sebebiyle diğer arkadaşları tarafından alaya alındı.

Sonrasında ise ilk modellik deneyiminde başarısız olan Jolie'nin gururu kırıldı ve kendine zarar vermeye başladı.

Jolie bu durumu CNN'e şöyle anlattı: "Bıçak biriktiriyordum ve kendimi kesip acıyı hissetmek benim için bir tür ritüel olmuştu. Bu benim için bir çeşit terapiydi, çünkü kendimi yaşıyor gibi hissediyordum.

14 yaşında okuldan atıldı ve bir cenaze kaldırıcı olmayı hayal etmeye başladı. Tüm bu süre boyunca siyah giyindi, saçını mora boyadı ve erkek arkadaşıyla yaşamaya başladı.

O dönemde babası Jon Voight ile de ilgisizlik yüzünden arası açılmaya başladı. Hatta biraz daha büyüyünce babasının soyadı olan Voight'ı resmi olarak kimliğinden çıkarttırdı.


Birkaç küçük filmde oynayan Jolie'nin kariyer umutları, 1997'de oynadığı Cornelia Wallace rolüyle Altın Küre aldığı ve Emmy Ödülü'ne aday gösterildiği biyografik film George Wallace'tan sonra başladı.

1998'de Jolie, HBO'nun Gia filminde süpermodel Gia Carangi'yi canlandırdı. Film seks dünyasını, uyuşturucuları, Gia'nın uyuşturucu bağımlılığı sonucu hayatının ve kariyerinin bir anda yok olmasını, çöküşünü ve AIDS yüzünden ölümünü gözler önüne sundu. Ardışık olarak ikinci yıl, Jolie, bu rolle Altın Küre kazandı ve Emmy'ye aday gösterildi. Ayrıca ilk SAG Ödülü'nü aldı. Ondan sonra da kariyer basamaklarını hızla tırmandı.

İlk evliliğini Jonny Lee Miller ile yaptı. Bu evlilik üç yıl sonra bitti.


İkinci kocası ise aktör Billy Bob Thornton oldu. Ama ondan da evlendikten üç yıl sonra boşandı.


Sancılı başlayan kariyerine sonradan birçok ödül de sığdırdı Jolie.

Ama sıradışı hayatından uzun süre hiç vazgeçmedi. Bir Oscar ödül töreninde ağabeyi James Haven'e verdiği bu öpücük Hollywood'un unutulmayan olayları arasında yer aldı.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder