Sayfalar

5 Haziran 2015 Cuma

Bu isimle manken olmaz dediler ama...

Ekranların yakışıklı jönü Kenan İmirzalıoğlu, mankenliğe ilk başladığı yıllarda "bu isimle manken olunmaz, soyadını değiştir" yorumlarına maruz kaldı. Soyadını değiştirmedi, mankenlik yaptı ve hatta ekranların en iyi jönlerinden biri oldu.


Karadayı ile ekranda olan, Türkiye’nin sayılı jönlerinden biri Kenan İmirzalıoğlu… Peki, kendisini tanıyor musunuz? Hemen tanıtalım.

Kenan İmirzalıoğlu Ankaralı, Bala’nın Üçem köyünde doğdu. 18 Haziran 1974 doğumlu olan başarılı oyuncu ikizler burcu. 12 yaşında köyünden ayrılarak ortaokul ve lise eğitimini teyzesinin yanında tamamladı. Babası sanat okulu mezunu olan ve çiftçilikle uğraşan ünlü aktör çocukluğundan bu yana çiftçilikle iç içe büyüdü. Annesinin adı Yıldız, babasının adı ile Mustafa… Ailesinin üç çocuğunun en küçüğü, dört yaş büyük ablası Zübeyde, beş yaş büyük ağabeyi ise Derviş adını taşıyor.


Üniversiteyi Kazanamayınca Çiftçilik Yaptı

Lisede derslerini aksattığı için üniversite sınavlarını kazanamayınca babası ceza olarak onu köye çağırdı ve bir yıl çiftçilik yaptırdı. Kendisi o günleri “Omuzlarımın genişliği ondan” diyerek anıyor röportajlarında. Önce manken, sonra oyuncu olarak nam salsa da kendisi bu dersin ardından kazandığı Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun oldu, başarısını her zaman örnek aldığı ağabeyi ise Makine Mühendisliği mezunu…


Soyu Uzun Hasan’a Dayanıyor

Ünlü oyuncunun soyunun Akkoyunlu Devleti Hükümdarı Uzun Hasan’a dayandığı rivayetler arasında. Dedesi Mir Mustafa’nın ise bölgenin ileri gelenlerinden olduğu ve Mustafa Kemal’i evinde ağırlayan bir bey olduğu da ünlü oyuncunun ailesi hakkında bilinenler arasında. Çocukluğunda engelli amcası ve 100’lü yaşlara kadar yaşayan babaannesiyle aynı evde yaşayan İmirzalıoğlu o günleri Yeşilçam filmlerine benzeterek anlatıyor. Ailesini filmlerdeki “huzurlu aile” olarak betimliyor.

Türkiye’ye İlk Dünya Birinciliğini Getirdi, Tarihe Geçti

Üniversitedeyken para kazanmak için mankenliğe başladı. 1991 yılında modelliğe başladığında “Soyadını değiştir, bu isimle manken olunmaz” yorumlarına bile nail oldu. 1997 yılında Best Model of Turkey birincisi seçilen İmirzalıoğlu, aynı zamanda Best Model of The World olan ilk Türkiyeli olarak tarihe geçti. Türkiye’de pek çok ismi yıldızlaştırmasıyla bilinen Osman Sınav’ın adı onun kariyerinde de var… Kenan İmirzalıoğlu 1999 yılında canlandırdığı Deli Yürek dizisindeki Yusuf Miroğlu karakteriyle oyunculuğa adım attı. Uğur Yücel ile beraber rol aldığı Alacakaranlık ile yıldızlaşan başarılı oyuncunun Zeynep Beşerler ile uzun süren ilişkisi de bu diziyle başladı. Ardından Yazı Tura filmi, Acı Hayat dizisi, Karadayı filmi, Son Osmanlı Yandım Ali filmi, Ejder Kapanı filmi ve Ezel dizisinde rol alan İmirzalıoğlu Karadayı ile ekranda boy gösterirken son olarak Uzun Hikaye adlı filmle beyazperdede izleyicilerle buluştu.

Hazırlayan: GİZEM MERVE KABOĞLU-Dipnot TV

Kenan İmirzalıoğlu fotoğrafları...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder