Sayfalar

6 Haziran 2015 Cumartesi

Çağlar boyu Blake Lively

Şapşallığını örtmeden stil ikonluğuna soyunmak, ergenliğini ıskalamadan şöhreti yaşamak ve en mühimi klas havasından taviz vermeden seks sembolüne dönüşmek... Üstelik henüz 27’sinde. Son filmi ‘Ölümsüz Aşk’, Blake Lively’yi mumyalayıp saklamak için iyi bir neden.


BU KADARI FAZLA!
Kırmızı halıdaki duruşuna, Gucci reklamlarındaki asaletine bakın: İşte yeni Grace Kelly! Çok değil iki sene öncesine dönün, ‘Vahşiler’ (Savages) filminde iki erkek/bir kadın fantezisini nasıl da çıplak nasıl da vahşi canlandırdığını hatırlayın: İşte yeni Sharon Stone! Arada dönün ‘Gossip Girl’deki rol arkadaşı Leighton Meester ile beraber ağzının kenarından dondurma akarken Terry Amcasına (Richardson) verdiği pozlara bakın (yeni Lolita). Kocası Ryan Reynolds’la beraber saçtığı mutluluk pozlarını (yeni Scarlett?), Woody Allen’ın onun için yeni bir film yazdığını (‘Yeni Blanchett?’) duydukça beyin iyice haşat oluyor. İstemsiz ilk tepki hep aynı: Bu işte bir yanlışlık olmalı arkadaş. Bu kadarı fazla.

NASIL YAPABİLİYOR?
Tüm Hollywood’un kafasını kurcalayan soru da bu. Bu kadar şeftali kokulu, o kadar pembe pamuklara sarılı biri nasıl istediğinde vahşi olabiliyor? Hiç de şımarık bir aktris gibi gözükmeden bir Beyaz Saray davetinde Obama karşısında “Geçen kocamın telesekreterine mesaj bırakmıştınız... Ay, yanlışlıkla sildim” minvalinde nasıl bu kadar doğal ve şahane bir şekilde saçmalayabiliyor?


HERKES ONA HAYRAN
Büyüsüne kapılan isimler öyle sıradan üç-beş moda insanı, Hollywood yapımcısı değil. Obama’dan Karl Lagerfeld’e, Anna Wintour’dan Martha Stewart’a uzanan bir çeşitlilik, bir tür delilik hali.


DAHA DOĞAL, DAHA GERÇEK
Konunun uzmanlarına göre Blake Lively büyüsü, bilinen ve dayatılan poz poz duruşları itip kendi gerçek seksiliğini yaratmasında. Ne kadar seksapel olduğunu göstermesi için dudak büzmelere, uzun ve derin bakışlar fırlatmaya hiç gerek duymuyor. Yıllardır Angelina Jolie gözlerinden aşina olduğumuz “Şu an herkes benimle yatmak istiyor ve ben bunun çok farkındayım” bakışından eser yok. Belli ki Reynolds ile ev halleri hiç de öyle Brangelina cool’luğunda değil; daha doğal, daha gerçek ve belki de bu yüzden daha seksi, daha karizma. Evde çocuğunun ağzından çıkan ilk kelime ‘Mama’ (anne) olsun diye nasıl da her meyveyi, eşyayı “Bak James, bu mama” diye tanıttığını anlatırken de idolü bildiği Martha Stewart’ın yanında bıcır bıcır lifestyle sitesi Preserve’den bahsederken de hep aynı.

Anlattığı mevzu ne olursa olsun, değişmeyen gülüşü, sarı saçları ve uzun bacakları karşısında kuşaklar boyu bir iç ses, bozuk teyp gibi, döne döne hep tekrar edecek: “Bu kadarı fazla... Bu kadarı fazla... Bu kadarı...”

ARTISI
Yemeğe düşkünlüğü, tatlıyla yakınlığı öyle lafta kalacak kadar hafif değil. New York’un en meşhur Michelin’lisi Perse’de bir geceliğine tatlı şefi olarak çalışmışlığı var.


EKSİSİ
Bir yandan da bir heves Gwyneth Paltrow’un, Jessica Alba’nın açtığı yoldan ileriyor, ‘yaşam guruluğu’na soyunuyor. Lifestyle sitesi Preserve’den artisanal ürünler satıyor, koleksiyonunun ilk ürünlerini paylaşıyor. Gerek var mıydı?


Gülümsemesini tek bir şey bozabilir. Önünden kremalı kekini çalmak. Aralarındaki ilişki çok derin. Günaşırı kremalı kek pişiriyor. Tasarladıkları zaman zaman farklı tatlı dükkânlarında satılıyor. (AliTufan Koç / hürriyet.com.tr)

Blake Lively fotoğrafları...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder