Sayfalar

12 Kasım 2015 Perşembe

Victoria's Secret tasarımcıları Britney Spears'tan kopya mı çekti

Yılın en görkemli moda şovu önceki akşam New York'ta yapıldı. Victoria's Secret'ın geleneksel yıllık defilesi New York'ta gerçekleşti.Perde yine görkemli bir şekilde açıldı, moda dünyasının en gözde mankenleri podyumda salındı, ünlü şarkıcılar da şovlarıyla geceye renk kattı. Defilenin ardından da hem mankenler hem de bazı davetliler kutlama partisinin yolunu tuttu. Ama, podyumdaki tasarımları biraz daha dikkatli izleyenlerden bazılarının kafasında yeni yeni soru işaretleri doğdu. Acaba firmanın koleksiyonu bir yerlerden mi esinlenmişti.
İnternettekİ mashable.com sitesinden Noelle Sciacca köşe yazısında Victoria's Secret'ın bazı tasarımlarının Britney Spears'ın yıllar içinde giydiği sahne kostümlerine çok benzediğini ileri sürüp "Yoksa bu yılki koleksiyonda Spears'tan mı esinlenildi" sorusunu ortaya attı.
Podyumda ünlü modellerin üzerinde gördüğü tasarımlar ona çok tanıdık gelmiş olmalı ki hiç üşenmeden arşive daldı ve Spears'ın sahne şovlarında ve kliplerinde giydiği kostümlerle Victoria's Secret defilesindeki bazı tasarımları karşılaştırdı. Ortaya da gerçekten ilginç sonuçlar çıktı.
Defilede Candice Swanepoel'in tanıttığı bu önü açık transparan tulumu, Spears'ın Toxic adlı şarkısına çektiği video klipte giydiği kıyafete çok benzetti Sciacca.
Sciacca'nın örnekleri bununla sınırlı değil.
Ona göre Kendall Jenner'ın tanıttığı bu tasarım da yine Speark'ın Overprotected adlı videosunda giydiği bluza benziyor. Hatta rengi bile.
Yazar Lily Aldridge'in tanıttığı bu tasarımda da bir ayrıntıya dikkat çekti. 
Ona göre Aldridge'in giydiği buceket Sciacca'ya göre Spears'ın Circus videosunda giydiği elbiseye "kardeşi kadar" benziyor.
Gigi Hadid'in tanıttığı bu tasarım Sciacca'ya göre Spears'ın ilk single'ı Baby One More Time'daki kıyafetine benziyor.

Victoria's Secret firması bu eleştirilere şimdiye kadar herhangi bir yanıt vermedi.
İyice bakın ve kararınızı kendiniz verin. Ünlü firma gerçekten Britney Spears'ın kostümlerinden mi etkilenmiş yoksa "bu gökyüzünün altında söylenecek yeni bir söz kalmadı mı" ? Özellikle de moda konusunda. (Hürriyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder