Sayfalar

5 Ekim 2016 Çarşamba

Rüzgar Çetin tahliye edildi

Polis arabasına çarparak polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olan yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin tahliye edildi.



Bugünkü davada savcının 22.5 yıl hapsini talep ettiği Rüzgar Çetin'in avukatları 92 promil alkolün müvekkillerinin güvenli sürüş yeteneğini etkilemediğini, düşürmediğini İfade etti.

Avukatlar ayrıca, Çetin'in otomobilini yüksek hızda kullanmadığını, basit taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıya cezalandırılabileceğini, bilinçli taksir suçunun unsurlarının oluşmadığını söyledi.

Rüzgar Çetin ise,  "Ben kazaya sebebiyet verecek bir harekette değildim.Trafik kurallarını ihlal etmedim. Önümdeki aracı geçmek için sollama yapıyordum. Aldığım alkol oranına dikkat ederek araca bindim. Zaten hızlı değilim. Çok üzgünüm. Bir insanın sevdiklerinden ayrılmasına neden olduğum için üzgünüm. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı" dedi.

Avukatları, tutuklu kaldığı sürenin de dikkate alınarak Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar verilmesini talep etti.

6 yıl 3 ay hapis cezası ve tahliye edildi

Mahkeme heyeti Rüzgar Çetin'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Rüzgar Çetin, yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı öğrenildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder