Sayfalar

1 Aralık 2016 Perşembe

Ashley Graham "Beni büyük beden diye etiketlemeyin"

Kıvrımlı hatlarıyla moda dünyasındaki yerleşik güzellik anlayışını yerle bir eden model Ashley Graham yine çok konuşulacak sözlere imza attı. Vogue dergisinin, Ocak'ta yayınlanacak İngiltere baskısının kapak kızı olan 28 yaşındaki Graham bir de röportaj verdi. Graham, kendisi için kullanılan "büyük beden model" tanımlamasının son derece ayrımcı olduğunu belirtti.


Ashley Graham "Eğer kadınlan arasındaki ayrımcılıktan söz edeceksek bu tür tanımlamalar ayrımcılık içeriyor ve maksadını aşıyor. Bize başka bir isim verin" diye konuştu.


Dergi için Patrick Demarchelier'nin objektifi karşısına geçen Ashley Graham, bir zamanlar daha ince olmayı dilediğini itiraf etti. Ama şimdi görünümünden son derece memnun olduğunu da sözlerine ekledi.


Sports Illustrated için poz veren ilk kıvrımlı model olan Ashley Graham şunları söyledi: " Zaman zaman daha ince olmayı ister miydim? Aman Tanrım! Geçmişte kesinlikle bunu isterdim. Ama şimdi kilo vermek kendime sadakatsizlik gibi geliyor." Graham, kendini olduğu gibi sevdiğini ve halinden memnun olduğunu söyledi.


Bir dönem moda dünyasında kendini kabul ettirebilmek için çok büyük çaba harcadığını ve sıkı çalıştığını da itiraf etti Graham. "10 yıl boyunca bana sürekli olarak, sadece katalog modeli olabileceğim, asla bir kapak kızı olamayacağım söylendi. Ama ben sadece bir yılda beş tane kapak pozu verdim" diye konuştu.  Hürriyet







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder