17 Nisan 2015 Cuma

Gisele Bündchen podyumlara veda etti

Dünyanın en çok kazanan süpermodeli, 34 yaşındaki Gisele Bündchen 20 yıllık podyum yolculuğuna noktayı koydu. "Vücudum mankenliği bırakmamı istiyor" diyen süpermodel sadece geçen sene 47 milyon dolar kazanmıştı.

Dünyanın en çok kazanan süpermodeli, Claudia Schiffer ve Naomi Campell’dan sonraki tek gerçek süpermodel olarak kabul edilen Gisele Bündchen podyumlara veda etti. 34 yaşındaki süpermodel kararını Instagram hesabına bıraktığı notla duyurdu ve önceki gece Sao Paulo’da yer aldığı defilenin son işi olduğunu söyledi.

14 yaşından beri modellik yapan Bündchen “14 yaşımda bu yolculuğa başlama fırsatına sahip olduğum için minnettarım. Bugün, sektördeki yirmi yıl geçirdikten sonra kendi isteğimle son defileme çıkıyor olmak ve hâlâ modanın başka alanlarında çalışıyor olmak bir ayrıcalık” diye yazdı. Bündchen’in son defilesi Colcci’nin 2016 yaz koleksiyonunun tanıtıldığı şov oldu. Folha de Sao Paulo gazetesine konuşan süpermodel podyuma veda etme nedenlerini anlatırken “Vücudum mankenliği bırakmamı istiyor” ifadesini kullandı.

Forbes dergisinin en çok kazanan modeller listesinde tekrar tekrar üst sıralara yerleşen Bündchen’in sadece geçen seneki geliri 47 milyon dolardı. Bu, 128 bin dolarlık bir günlük gelir demek. Kariyeri boyunca Versace’den Victoria’s Secret’a hemen hemen tüm önemli defilelerde boy gösteren ve sayısız dergiye kapak olan Brezilyalı model ABD Ulusal Futbol Ligi NFL oyuncusu Tom Brady ile evli ve iki çocuk annesi.

Modelliği bırakıp başka projelere vakit ayıracağını söyleyen Bündchen 2000-2007 arasında Victoria’s Secret meleklerinden biriydi. Reklam kampanyalarının yüzü olduğu markalar arasında Chanel, Under Armour, Pantene, H&M ve Carolina Herrera gibi önde gelen isimler yer alıyor. 1.80 boyundaki Bündchen kariyerine Brezilya’da gerçekleştirilen Elite Look of the Year yarışmasında ikincilik ödülü, ardından yarışmanın dünya çapındaki kısmında dördüncülük ödülü alarak başlamıştı. 1999’da Vogue Yılın Modeli seçilen Bündchen, 2000’de ‘Dünyanın En Güzel Kızı’ ifadesiyle Rolling Stone dergisine kapak olmuştu.

Son yılların en çok kazanan süpermodellerinden biri olan Bündchen hayatıyla ilgili bir kitap ve belgesel hazırlamayı planlıyor. Forbes, ünlü modeli dünyanın en ünlü 89’ncu kadını seçmişti. 2006’da moda dünyasının iç yüzünü konu edinen sinema filmi ‘Şeytan Marka Giyer’de (The Devil Wears Prada) rol alan Bündchen 2000’den 2005’e kadar Leonardo DiCaprio ile beraberdi. Süpermodel 2009’dan beri ise Tom Brady ile evli.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir