23 Nisan 2015 Perşembe

"Vücudumu göstermeyi seviyorum"

Moda dünyasının standartlarını zorlayan beden ölçülerine rağmen manken olmayı başaran Tess Holliday, kariyerinde emin adımlarla yürüyor. 


Gerçek adı Tess Munster olan 29 yaşındaki ABD'li manken verdiği bir röportajda "Bedenini göstermekten hoşlandığını" söyledi.

Daily Mail gazetesinin Kadın sayfasına konuşan Tess Holliday, "Ben büyük beden elbiseler giymeyi seviyorum. Ama aynı zamanda mayolar ve tişörtler gilip bedenimi göstermeyi de seviyorum" diye konuşuyor.

Kilolu insanların genellikle bedenlerini örtme eğiliminde olduğunu söyleyen Tess Holliday "Bir kuals olarak bazı şeyleri giymenin zor olduğunu düşünmem. Sanırım giymeyi diğerlerinden daha çok sevdiğimi bazı giysiler var. Ben böyle düşünüyorum" dedi.

Tess Holliday, moda dünyasının genel "manken" ölçülerine uymasa da bunun şimdilik küçük bir adım olduğunu ama gelecekte birçok kadının düşlerini gerçekleştirmesinin yolunu açtığını da düşünüyor.

1.65 cm boyunda ve 52 beden olan Tess Holliday, yıllarca model olmayı istemiş. Ama kiloları yüzünden alay konusu olmaktan da kurtulamamış.

Tess Holliday, giyim endüstrisinin ve moda dergilerinin genç kadınlar üzerinde hasar verici bir etkisi olduğu görüşünde. Özellikle de "genel standartlara" uymayanlar üzerinde. Bunun için de sosyal medya üzerinde #effyourbeautystandarts etiketiyle bir kampahya başlatıp genç kızları ve kadınları kendi bedenleriyle mutlu olmaya yönlendiriyor.

Tess Holliday, bir İngiliz firmasıyla kontrat imzalayarak da tarihe geçti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir