9 Haziran 2015 Salı

Balık etli şuh bir sarışın...

"Yaz" deyince akla gelenler, hayatımıza güneşle girenler... Sadece yazın yaşamak için var olanlar... İşte karşınızda kimi kurgu, kimi gerçek vazgeçilmez figürler...


PAMELA ANDERSON
Bir dönemin gençliğinin ekmeğini cankurtaranlıktan kazanmayı hayal etmesinin sebebi o: 1990'ların efsane dizisi 'Sahil Güvenlik'in sarışın afeti Pamela Anderson. Kırmızı mayosuyla sahilde koşuşu hala akıllarda.


FEDON
Gazetelerde, magazin programlarında bronz teni, eğlenceli duruşu, ilk beş düğmesi muhakkak açık gömlekleri ve beyaz sakalıyla şarkıcı Fedon'a rastlamak karpuz kabuğunun denize düşmesi kadar sembolik.


BANU ALKAN
Havuz kenarında parmak ucunda duran, balık etli, şuh bir sarışın... Tabii ki 1980'lerde seyircilerini mest eden Banu Alkan'dan söz ediyoruz. Havuz sahneleri, artık demode bikinileri ve Çingene pembesi rujuyla o bir Yeşilçam ve yaz klasiği.



MUHTEŞEM GATSBY
"Hani öyle gelir ya insana; oyaz işte, hayat yeniden başlıyor sandım." Muhteşem Gatsby'nin akla kazınan sözlerinden biri. Bunaltıcı yaz sıcağında verdiği partilerle ünlü Jay Gatsby'yi 1974'te Robert Redford, 2013'te Leonardo di Caprio canlandırdı.



'YAZ BEKARI'NDA MARILYN MONROE
Hollywood'un efsane yıldızının 'Yaz Bekarı' filmini izlemediyseniz bile bu sahneyi biliyorsunuz. Havalandırmanın rüzgarıyla uçuşan elbisesini davetkar bir ifadeyle kapatmaya çalışan Marilyn Monroe...


DICKIE GREENLEAF
1950'lerin İtalya'sında bir Amerikalı. Jude Law'un canlandırdığı hedonist ve göz kamaştırıcı Dickie Greenleaf karakteri, yaz ve güneşle yüzde yüz uyumlu. Herkes onun yerinde olmak istiyor. Matt Damon'ın canlandırdığı 'Yetenekli Bay Ripley' dahil.



ÇAĞLA KUBAT
O artık, sörf ve Alaçatı'nın demirbaşı sayılır. Uluslararası başarılara imza atan iddialı bir rüzgar sörfçüsü olan Kubat'ı, hemcinslerinde kıskançlık yaratan vücudu, sörf tahtası ve yeni başarılarıyla izlemeye hazır ve nazırız.


SERDAR ORTAÇ
Hangi radyo kanalını açsanız Serdar Ortaç çalıyorsa yaz gelmiştir. Ortaç, bu yaz için hazırladığı 'Çek Elini Kalbimden' albümünü geçen ay çıkardı. Yani geleneği bozmadı.



EDA TAŞPINAR
Yıllar geçiyor, mekanlar değişiyor ama Eda Taşpınar'ın bu pozu asla değişmiyor. Şezlongunda yüz üstü yatmış, güneşin keyfini çıkarıyor. Rengi kahverengiden siyaha dönmek üzere olsa da, cool duruşuyla sahilin efendisi o.


ABRAMOVİÇ VE 'TUTULMA'SI
Rus milyarder Abramoviç'in yatı sıcak denizlere indiyse bilin ki yaz gelmiştir. İki helikopter pisti, disko, yemek ve sinema salonlarından oluşan 182 metrekarelik yat dillere destan. 1 milyar dolarlık 'Eclipse' (Tutulma) her daim yazın değişmez muhabbet konularından.



Burak Tatarı / hürriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir