27 Aralık 2016 Salı

Hackerler “Britney Spears öldü” haberini yaydı

Bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen Sony Music Twitter hesabından Britney Spears’ın öldüğü haberi paylaşıldı. Bir saat için sosyal medya bu haberle çalkalandı.

2016, pek çok ünlünün ölüm haberiyle geçti. Dünyadan Prince, David Bowie ve son olarak George Michael gibi isimler; Türkiye’den Tarık Akan, Erdal Tosun, Oya Aydoğan gibi yıldızlar hayata veda etti.

En son ölüm haberi ise dün, dünyaca ünlü pop şarkıcısı Britney Spears hakkında yayımlandı.
Sony Music Global şirketinin Twitter hesabından dün sabah “Huzur içinde uyu Britney 1981-2016” tweet’i ile “Britney Spears, kaza sonucu hayatını kaybetti. Detayları çok yakında paylaşacağız” tweet’i yayımlandı.

Daha sonra her iki tweet de silindi.
35 yaşındaki şarkıcının sözcüsü, CNN kanalına bağlanarak Spears’ın hayatta ve iyi olduğunu açıkladı.

Nobel ödüllü Bob Dylan da dahil Britney Spears’ın hayranları şarkıcı hakkında duygularını paylaştı.
Dylan’ın Twitter hesabında, “Huzur içinde uyu Britney Spears” notu yer aldı.
Kısa süre sonra Bob Dylan yeni bir tweet daha atarak, hesabın hack’lendiğini söyledi ve "Britney Spears yaşıyor!” paylaşımını yaptı.

Sony Music'ten yapılan açıklamada, 35 yaşındaki şarkıcının öldüğüne dair paylaşımların, hesabın bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilmesi sonucu atıldığı ve gerçek olmadığı belirtildi.
Hesabın kurtarıldığını açıklayan şirket, söz konusu paylaşımları sildi, yaşanan olay nedeniyle şarkıcı ve ailesinden özür diledi.

Asılsız tweetleri ise bilgisayar korsanı OurMine grubu üstlendi.
Aynı grup kısa bir süre önce Amerikalı firmalar Netflix US ve Marvel Entertainment'ın Twitter hesaplarına saldırmıştı. ntvmsnc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir