30 Mart 2015 Pazartesi

Yasemin Allen'in yıllar içindeki değişimi

Fotoğraftaki ufak çocuk şu an Türkiye'nin parlayan yıldızlarından Yasemin Kay Ellen. Allen, şu sıralar Şükrü Özyıldız ve Kerem Bürsin ile beraber Şeref Meselesi'nin başrol oyuncularından biri.

Yasemin Kay Allen'in yıllar içindeki değişimi çarpıcı bir şekilde göze çarpıyor. Bakın günümüzün en gözde dizi oyuncularından biri olan Allen, kısacık zamanda nasıl değişti ve hangi ülkelerden hangi dizi setlerinden buralara geldi.

Yasemin Kay Allen 1970'ler ve 80'lerde Türkiye'de oyuncu ve şarkıcı olarak tanınan Suna Yıldızoğlu'nun kızı.

Aslında İngiliz olan Yıldızoğlu'nun gerçek adı Sonja Eady. Kayhan Yıldızoğlu ile evlendikten sonra Suna ismini aldı. Bir süre sonra Türkiye'den ayrıldı. Yasemin Kay Allen ise Yıldızoğlu'nun Dudley Allen ile evliliğinden dünyaya geldi.

Yasemin Allen 10 Temmuz 1989'da Londra'da dünyaya geldi. İlkokulu Türkiye'de bitirdikten sonra 11 yaşındayken annesiyle birlikte Avustralya'ya gitti. Queensland Üniversitesi'nde sinema ve TV eğitimi gördü. 2008 yılında ünlü bir kozmetik şirketinin Yeni Yüz yarışmasında finalist oldu. 2000'li yılların ortalarında annesiyle birlikte Türkiye'ye döndü. TV seyircisi onu ilk olarak başrolünü Keremcem ile paylaştığı Elif dzisinde tanıdı. Ardından Kavak Yelleri'nde Elena karakterini canlandırdı. Yerden Yüksek adlı dizide Juliette rolüyle ekrana geldi. Yasemin Kay Allen, Haya Devam Ediyor dizisinde Pelin karakterini canlandırdı. Daha sonra ise Kanal D'de yayınlanan Merhamet dizisinde Irmak karakterine hayat verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir