27 Nisan 2015 Pazartesi

Türkiye'nin T'si: Turabi!

Sevgili izleyenler, yurt genelinde haberlere en çok konu olan kişi malum. Birinci olmak zor. Ama ‘ikinci en popüler’ olmak da ciddi bir başarı. Bunu da dikkat etmişsinizdir başaran kişi Turabi arkadaşımız. Buyrun kendisinin hayatımızda gani gani yer işgal etme başarısını 5 maddede toplayalım.



1- SOYADI MANİDAR

Adamın soyadı adamın kendisini mükemmelen yansıtıyor. Öngörülü bir aile reisleri varmış, gitmiş Çamkıran soyadını çekmiş. Torunu da ortama bir çam ağacını ferah ferah kırabilecek tosunlukta bir zat. Halkımız ne kadar manda kasa olursa olsun güçlüyü seviyor, güçlüden yana prensip olarak saf tutuyor. Adam yanındakilerle eşit değilmiş, milleti eziyormuş falan hiç sorun değil.



2- AĞZI VAR KONUŞUYOR

Kendisi bir aforizma insanı. Vecizeleri internetin ‘galeri’ açığını neredeyse tek başına kapatacak. Daha önce dansçılığını yaptığı Demet Akalın, Turabi’nin yarışmada afili konuşmak için gitmeden 50 tane atasözü ezberlediğini söyledi daha yeni. Misal neyi ezberlemiş? Şunu: “Kahve gibi kahpeler vardır yaptıkları kırk yıl unutulmaz.” İnsanın vaktini verimli kullanması, kendini geliştirmesi kadar güzel şey yok. Gerçekten bravo, pes doğrusu.



3- BEĞENMEYEN SANDIĞA GİTSİN

Milli değerlerimize son derece bağlı bir kişi. Misal ‘milli irade’ tam onluk bir olay. Adama “Ağzını topla” anlamında “Kamyon arkası yazıları gibi konuşuyorsun” diyorlar, “Beni o kamyonların arkasını yazan halk şampiyon yaptı” diyor. Buradan hareketle rahat rahat iddia ediyoruz: Bu beyin tişörtündeki ‘T’, Turabi’nin olduğu kadar Türkiye’nin de ‘T’si. Dikkatli bakın siz de göreceksiniz.



4- BU DANSI LÜTFEDER MİSİN?

Bir dans ediyor, parmaklarınızı yersiniz. Sırtına tomruk alıp ormanlarda koşturmasını beklersin, dişleriyle traktör çekmesini beklersin ama oryantal dans etmesini beklemezsin.



5- AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN...

Ne derseniz deyin “Tamam” diyor sonra o dediğinin tam tersini gidip yapıyor. Şöyle bir sahne: Acun Ilıcalı ‘üst akıl’ olarak konsey ortamında kürsüsüne çıkmış diyor ki: “Turabi, oylama sırasında hakaret içeren konuşmalar istemiyoruz.” Bizimki de cevaben “Yok abi hakaret eden bir şey yapmayacağım” diyor. Sonuç? Oy pusulasını çay poşeti şekline getirmiş tiradını atıyor: “Ne çayın şekersizine ne de insanın şerefsizine alışabilirim. Eskiden çayı demli içerdik, harbi adamlarla gezerdik. Şimdi çaylar olmuş sallama, insanlar olmuş dal...... Hadi neyse.” Bu da o ezberlediği 50 tekerlemeden biri olsa gerek.

Şöyle bitirelim: Kendisi son toplamda lafının eri. “Beyin cerrahı değilim ama adamın aklını alırım” demişliği var. Haklı da. Milletçek aldı aklımızı. Toplaştık ona bakıyoruz. Tanıdık şeyler görüyoruz varlığında.

(Mehmet İren / hürriyet.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir