25 Şubat 2016 Perşembe

Özgecan’lar artmasın diye…

Bir üniversitenin davetlisi olan Erkan Petekkaya, ‘Türk Dizilerini Dünyadaki Yeri’ konulu söyleşide çok önemli başlıklara değindi.

Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği “Türk Dizilerinin Dünyadaki Yeri” konulu söyleşide ünlü oyuncular Erkan Petekkaya ve Gökçe Bahadır, Star TV Genel Müdür Yardımcısı Ümmü Burhan ve yönetmen Cevdet Mercan Türk dizi sektörünü masaya yatırdı.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide oyuncu Gökçe Bahadır, izleyicinin canlandırdığı karakterle bağ kurduğunu söyleyerek “Oynadığım karakterle beni özdeşleştiriyorlar. Zayıf bir karakterdeysem sokakta karşılaşınca ‘Seni böyle görmek istemiyoruz’ tepkisi veriyorlar” dedi. Bahadır, dizi oyunculuğunda en büyük şansının uzun soluklu yapımlarda yer alması olduğunu da sözlerine ekledi.

ALİ KAPTAN HARİÇ

“Türk Dizilerinin Dünyadaki Yeri” konulu söyleşide konuşan ünlü oyuncu Erkan Petakkaya Türkiye’de gitgide artan kadına şiddet konusunda dizilere de görev düştüğünü söyledi. Petakkaya “Ülkemizde kadınlar şiddet görüyor, tecavüze uğruyorlar. Özgecan gibi kayıplarımız çok fazla maalesef. Bu nedenle dizilerdeki başrol erkek karakterlerin sevecen, babacan, insancıl olması, topluma öğüt verici rollerde görünmesi gerektiğini düşünüyorum. Ali Kaptan hariç, bu tip topluma örnek olacak rollerde oynadım ben” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir