25 Temmuz 2016 Pazartesi

Bergüzar Korel ve Halit Ergenç 'darbeye hayır' dedi

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından sanat dünyasından destek mesajları gelmeye devam ediyor. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel çifti de o geceye dair yaşananları kaleme aldı. Ergenç; 'Başka Türkiye yok' derken, Korel ise; 'Gün birlik ve beraberlik günü' dedi.

Taksim gezi parkı eylemleri sırasında öne çıkan ünlü isimler 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı sessiz kaldıkları gerekçesiyle sosyal medyada ağır bir şekilde eleştirilmişti. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel çiftinin tepkisi de kullanıcılar tarafından en çok merak edilenlerin arasındaydı.Ünlü ikili 'Vatan Demokrasi' eki için birer mektup kaleme alarak demokrasiye destek verdi.

İşte Ergenç ve Korel'in gözünden o gece yaşananlar...

HALİT ERGENÇ: 'BAŞKA TÜRKİYE YOK'

Görevi, ülkemizi dış düşmanlara karşı korumak olan ordumuzun içinden bir grup, namlusunu bize çevirdi, 15 Temmuz gecesi…O karanlık gece, köprünün üzerinde tankları gördük önce… Ne olduğunu anlamaya çalışırken; "sıkı yönetim ilan edildi, evlerinize dönün" diyen rütbelileri… Türkiye'nin meclisini bombalandı o gece…Ve onlar; "Evladım sen ne yapıyorsun, sen bizim askerimiz değil misin? Bize nasıl silah çekersin" diyen gücün karşısında yenilmeye mahkumdu.


'O GECE ŞEHİTLER VERDİK'

Şehit verdik o gece… Şehrin göbeğinde, asker üniformalarıyla halkımıza karşı güç kullanmak pahasına demokratik yapıyı dağıtmaya kalkışanları gördük…Böylesi bir olay yaşayabileceğimiz kimin aklına gelirdi ki?Ve bugün hala; daha neler yapmayı planladıklarını, nasıl eğitildiklerini gün be gün, an be an takip ediyor ve şükrediyorum halimize.Hayatta herşey olabilirmiş. Özellikle 'bu olmaz' dediğimiz herşey. Bunu gördük, bir kere daha...

*****
Demokrasi sayesinde düşüncelerimizi özgürce ifade edebiliriz ve savunabiliriz.Farklı düşünceleri dinler ve anlamaya çalışabiliriz.

Akıl akıldan üstündür nihayetinde.Ama iş sizden farklı düşüneni yok etmeye gelince, demokrasi tüm karşıt görüşlerin bir araya gelip tek bir ağızdan bu tehdide "dur" diyebilmesidir.İşte bu oldu, o gece.

BU DARBE KALKIŞMASINA DUR DEMİŞKEN...

Şimdi hep birlikte el ele bu darbe kalkışmasına "dur" demişken tüm ülke hepimiz biraraya gelmişken umuyorum ki; bu günden sonra, şu bir süreden beri çoğalarak gelen ve 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarımıza duyduğumuz öfkeyle de iyice şahlanan sen bencilik, ötekileştirme içeren nefret söylemi bir süre sonra yerini anlayışa, birbirimizi dinlemeye ve sevgiye bıraksın.

Demokrasimiz yoksa biz de yokuz, düşüncelerimiz de. Bu yaşananların etkisini atlattıktan sonra daha güçlü ve demokrasisine daha sıkı sarılmış bir ülke olacağımızdan hiç şüphem yok.Darbenin her türlüsüne kanımın son damlasına kadar karşıyım. Bu gün demokrasimiz için bir olma günüdür.

Medeniyetlerin beşiği olan bu topraklar bizim.İlkokulda güzel ülkemizi ilk öğrenmeye başladığımda aklımda yer eden ve hiç unutmadığım en kıymetli cümle şudur:"Türkiye, farklı köklerden, kültürlerden ve inançlardan pek çok insanın barış içerisinde, kardeşçe ve mutlulukla yaşadığı bir ülkedir"Başka Türkiye yok.


BERGÜZAR KOREL: 'GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ'

Demokrasi nedir?Demokrasi halkın egemenliği demektir.

Demokrasi vatandaşların rol aldığı hükümet şeklidir.

Demokrasi, özgür bir seçim sistemisonucunda seçilen temsilcilerden kurulan halk yönetimidir.

Halkın halktarafından yönetimidir.

Temel insan hak ve özgürlüklerinin korunduğu bir sistemdir.

Bir erdemlilik rejimi, bir yaşam biçimidir.Ben bu ülkede doğdum, bu ülkenin okullarında okudum ve şu anda da bu ülkenin Vatandaşı olarak hem yurtiçi hem de yurtdışında ülkemi en iyi şekilde temsil ediyorum.

TÜRK VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Türk vatandaşıyım.

Türkvatandaşı olmaktan gurur duyuyorum.

Bayrağım, istiklal marşım, vatanım, bu hayatta olmama sebep en değerli köklerim.

Bu satırları yazarken kimseye kendimi anlatmaya da aklama derdimin olmadığının bir kez daha altını
çizmek isterim.

Bir yandan da insan okumak istiyor, duymak istiyor, yalnız olmadığını bilmek istiyor… Bunu da anlıyor ve hakveriyorum.

Gün birlikve beraberlik günü.


'DEMOKRASİ İÇİN ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM'

Hiçbir ideoloji, siyasi görüşya da parti sempatizanı olmamakla birlikte bir TÜRK vatandaşı olarak; insan haklarına saygılı, özgürlükçü, eşitlikçi, uzlaşmacı, hukukdevleti olma özelliklerini barındıran "demokrasiye" karşıyapılan her türlü darbenin karşısındayım.

Mecburi birseyahat sebebiyle Türkiye'dedeğilim, ülke sınırları içine girer girmez ben de her görüşe, anlayışa, inanışa saygı gösteren demokrasi için, özgürlük ve insan hakları için, yurttaşlarına hukuk güvenliği sağlayan, hukuka bağlı yöneticilerin olduğu devletim için, demokrasiye sahip çıkmak üzere üzerime düşen neyse yapacağım.


'BİRLİKTE ÇOK GÜZELİZ'

Ülkece yaşadığımız o zorlu gecenin sabahına şükrederek başladık.Şükürlerimiz dualarımızla karışırken, her şehit haberinde yüreğimize düşen acının tarifi yok. Başta biranne olarak ve bu ülkenin vatandaşı olarako annelerin, babaların, kardeşlerin, eşlerin acısını en derininde yaşıyorum yüreğimin… Hala….

Tam bir hafta önce; demokrasi için, vatan için hayatını kaybedenlerin anısına…
Rahmetle… Saygıyla…
Diyorumki; "Birlikte çok güzeliz."
Ve bugünleri de, hepbirlikte el ele iyilikle, sevgiyle yürüyerek aşacağız.
Gün birlikolma günüdür.
Uzat elini bana kardeşim, tut elimden…
Bugün o gün; senben'sin, ben de sen'im…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir