9 Ağustos 2015 Pazar

Ömür Gedik uluorta emzirmeyin diyor

Giyim tarzı ve köşe yazılarıyla çok konuşulan Ömür Gedik, 'emzirme' konulu yazısıyla tartışmaların odağında.

Dünya Emzirme Haftası’yla ilgili bir yazı kaleme alan ve Hürriyet gazetesindeki köşesinde yayınlayan Ömür Gedik, bu hafta dolayısıyla yapılan çağrılara katılmadığını, emzirmekten hoşlanmadığını, zorlandığını ve belki de sırf bu yüzden emzirmeyi 2 ay sonra bıraktığını yazdı.

MEMELER CİNSEL OBJE

Köşesinde, kadınların emzirme olayına kutsal bir görevmiş gibi yaklaşmalarını da anlamadığını yazan Gedik, “Cinsel obje olarak görmekten bir türlü vazgeçemediğim memelerin kutsal olduğu söylenen bu görevine alışamamıştım bir türlü” ifadelerini kullandı. Gedik ayrıca, birçok erkeğin de bu konuda onunla aynı fikirde olduğunu iddia etti ve sözlerine şöyle devam etti:

“PARKLARDA MEYDANLARDA TOPLU EMZİRME EYLEMLERİ”

“Kadınlar tabii ki çocuklarını emzirsinler ama bunu herkesin gözüne soka soka yapmasınlar. Kadınların emzirme özgürlüklerini sokak ortasında, istedikleri yerde kullanmaları bana cinsellik ve libido düşmanı bir hareket gibi geliyor. Hele hele parklarda, meydanlarda yapılan şu toplu bebek emzirme eylemleri yok mu? Ömür gedik bu yazısı üzerine büyük tepki alınca Twitter’dan açıklama yapmak zorunda kaldı.

  



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir