29 Aralık 2015 Salı

Google'da geçen hafta en çok Leyla'yı aradık

Google, Türkiye'de geçen haftanın en çok arananlarını açıkladı. Delibal'daki öpüşme sahnesi nedeniyle ses getiren oyuncu Leyla Lydia Tuğutlu Google'ın en çok aranan isimlerinden biri oldu.

 '31 Aralık tatil mi' sorusu da Google'a en çok yöneltilen sorulardan biriydi. Peki Türkiye Google'da başka neler aradı.
LEYLA LYDIA TUĞUTLU
Delibal'ın aylar önce yayınlanan ilk fragmanındaki öpüşme sahnesiyle ses getiren Leyla Lydia Tuğutlu ve Çağatay Ulusoy'un başrollerini paylaştığı film vizyona girdi. 
Vizyona girmesiyle birlikte ise Google'da en çok aranan isimlerden biri Tuğutlu oldu. Ekim ayında yayınlanan 30 saniyelik kısa tanıtımda Çağatay Ulusoy ile Leyla Lydia Tuğutlu’nun öpüşmesi dikkat çekmiş, bu sahneler sosyal medyada yüzbinlerce kez izlenmişti.
KIŞ GÜNDÖNÜMÜ
22 Aralık'ta Google'ın yayınladığı 'Kış Gündönümü' doodle'ı büyük ilgi gördü ve kullanıcıların yoğun olarak tıklamasıyla Kış Gündönümü aramalarda üst sıralara çıktı.
ÜVEY ANNE, KAYSERİ’DE ÜVEY ANNE
2015'i geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde Kayseri'den gelen bir haber adeta kanımızı dondurdu. Geçen hafta ortaya çıkan skandal görüntülerde, 5 ve 7 yaşındaki iki çocuğa işkence ederken görülen üvey anne S.A., sokaktaki vatandaştan sanat dünyasına hemen her kesimden insanın tepkisini çekti. 
ANONYMOUS
Hacker grubu Anonymous, yaklaşık 10 günden beri Türkiye'ye yönelik siber saldırılar düzenliyor. DDos taktiği adı verilen yöntemle 50 bin civarında bilgisayar, sahiplerinin haberi olmadan Türkiye’deki internet sitelerine saldırıda bulunuyor.
31 ARALIK 2015 TATİL Mİ?
Yılbaşına sayılı günler kala '31 Aralık 2015 tatil mi' sorusu Google'da yoğun olarak aranıyor. Ancak bu güne özel bir tatil kararı verilmiş değil.
STEAM
Oyunseverlerin yakından takip ettiği, oyunların online platformlarda oynanmasını ve desteklenmesini sağlayan Steam'in geçtiğimiz günlerde erişime kapanması akıllara 'hacklenme' ihtimalini getirdi. Ancak sorun, tamamen teknik bir sıkıntı kaynaklıydı.
BEREN SAAT
Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisine beklenenin aksine iki bölüm öncesinden giren Beren Saat dizinin düşük giden reytinglerini de artırırken, Google'da da ilgi gördü.
EKİN KOÇ
Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Sultan I. Ahmed'e hayat veren Ekin Koç da Google'ın popüler isimlerinden biriydi.
DELİBAL
Leyla Lydia Tuğutlu ve Çağatay Ulusoy'un başrollerini paylaştığı Delibal vizyona girdi.
NİHAL CANDAN
İşte Benim Stilim All Star yarışmasında Nihal Candan’ın kimden torpilli olduğu merak konusuyken, birinci olama ihtimali söylentileri de Google aramalarına yansıdı.
AYYILDIZ TİM
Türk hacker grubu Ayyıldız Tim, 19 bin Rus vatandaşının kişisel bilgilerini ele geçirdiklerini iddia etti.
KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?
22 Aralık Perşembe günü Mevlid Kandili'ydi. O gün boyunca yapılan aramalardan biri de 'Kandil simidi nasıl yapılır' sorusuydu.
OFLU İSMAİL
Tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren ve 'Oflu İsmail' olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu'nun (77) cenaze törenine siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir