26 Kasım 2014 Çarşamba

‘Muhteşem’ selfie

Dünyanın 55 ülkesinde 300 milyona yakın kişi tarafından takip edilen ‘Muhteşem Yüzyıl’ın ileri teknolojiyle hazırlanan sergisi Halit Ergenç tarafından UNIQ İstanbul’da açıldı. Ergenç heykeliyle selfie çekti.

Muhteşem Yüzyıl Teşhir - i İhtişam sergisi dün Halit Ergenç tarafından açıldı. Dizide Kanuni Sultan Süleyman rolünü oynayan Halit Ergenç, hiper gerçekçi heykeliyle selfie yapınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Dünyanın 55 ülkesinde 300 milyona yakın kişi tarafından takip edilen ‘Muhteşem Yüzyıl’ın ileri teknolojiyle hazırlanan sergisi ‘Kanuni Sultan Süleyman’ rolüyle dört sezon izleyiciyle buluşan Halit Ergenç tarafından UNIQ İstanbul’da açıldı. Dizinin yapımcısı Timur Savcı ile İstanbul Exhibitions CEO’su Kemal Gürkaynak ve Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Balcı’nın işbirliğiyle başlayan bu süreç 14 ayda tamamlandı. Serginin UNIQ İstanbul’da yapılan toplantısında konuşan Halit Ergenç, Haziran’da biten dizisiyle olan bağını anlattı.

‘Bu işle bağım kopmadı’
Halit Ergenç, “Benim için Muhteşem yüzyıl’ın önemi çok büyük. Sanki bir işi sıfırdan kuruyormuşum gibi hissetmiştim. Bütün oyuncular sahibi gibi hissediyor olabilir ama ‘Muhteşem Yüzyıl’ benim gerçekten çocuğum gibi. Hayatım boyunca Muhteşem Yüzyıl ile bağlantım olacak. İyi, kötü her şeyden kendimi sorumlu hissettim. Duygusal olarak bu işe bağım kopmuş değil” dedi. Sergiyi basın mensuplarıyla ilk kez gezen Ergenç’in dudaklarından sürekli “Çok tuhaf” cümlesi döküldü. Duygusal anlar yaşayan Ergenç, kendi heykelinin yanına gelince ise heyecanını gizlemekte güçlük çekti. Heykeltıraş Murat Daşkın tarafından yapılan ve sadece sakal kalıp işlemi için bile 6 saat harcanan heykelle selfie yapan Halit Ergenç, heykelin yanından zor ayrıldı. Yaklaşık 14 ay süren bir çalışma akabinde; 2 bin 600 metrekare bir alan olan Uniq Müze içerisindeki Muhteşem Yüzyıl Teşhir-i İhtişam İstanbul’daki sergisilenme süresinin akabinde; dizinin yayınlanmaya devam ettiği Arap ülkeleri, eski Doğu Bloku ülkeleri ve Rusya’yı da gezecek.  

Bir buçuk yılda hazırlandı
14 aylık yeni bir çalışma ile hazırlanan Teşhir-i İhtişam sergisinde dizinin geçtiği mekanlar 20 ana galeride yeniden tasarlandı. Serginin planlama ve gerçekleştirme süreci 1,5 yıl sürdü. Tüm heykel ve teşhir mankenler için 850 adet aksesuvar ve mücevher 5 ay gibi bir sürede üretildi. Sergi dekorlarının inşasında 14 ton demir profil, 2 bin 350 tabaka     sunta ve kaplama malzemesi
 ile 24 metreküp çeşitli masif ağaç kullanıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir