14 Temmuz 2016 Perşembe

Jennifer Lopez ve Iggy Azalea'nın kalçaları RTÜK'e takıldı

Antalya'da düzenlenen EXPO 2016 kapsamında Türkiye'ye gelmesi beklenen Jennifer Lopez'in Iggy Azalea ile birlikte oynadığı 'Botty' klibine Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK'ten ceza geldi.

Youtube'da yaklaşık 190 milyon kişi tarafından izlenen 'Botty' klibini yayınlayan Genç TV'ye 'müstehcenlik cezası' adı altında ceza kesilirken, Gala TV'ye de 'Bliasak na kristali' klibinden dolayı ceza verildi. Ceza kararları oy çokluğuyla alındı. Jennifer Lopez ile Iggy Azalea'nın "Botty" klibi gece yarısı 00.44-05.38 saatleri arasında yayınlanmasına rağmen RTÜK'ün gözünden kaçmadı.

RTÜK'ün Genç TV'ye ceza kesme nedeni ise şöyle açıklandı:

'Yayınlanan kliplerde yakın çekim mayolu, bikinili, tangalı veya çıplak kadın bedeni görüntüleri, özellikle kalça bölgesi çekimleri ve erotik danslar içeren görüntülerin yeraldığı, çıplak bedenlerin yeterince flulaştırılmadığı görülmüştür.'


RTÜK'ten Gala TV'ye de ceza geldi. Andrea ile Galena'nın 'Bliasak na kristali' adlı klibini yayınlanan kanala kliple ilgili; birkaç dansçının seksi kıyafetlerle erotik dans yaptıkları, zaman zaman iki kadının yemek masası, yatak odası gibi mekanlarda eşcinsel ilişkiyi çağrıştıran tarzda yakınlaştıkları savunuldu. Bu durumun, çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine olumsuz etki edeceğini öne sürerek şu açıklama yapıldı:

"Kendini, cinsiyetini, cinselliğe bakışını yeni yeni tanımaya başlayan birey, böyle bir dönemde söz konusu yayınla istismara açık hale gelmektedir. Ayrıca, bu yayının müstehcen olmasının yanında, homoseksüel çağrışımların yoğun olarak kullanılmasından ötürü, bireyin özellikle cinsel kimliğinin özelliklerini ve keşfetmeye başladığı bu kritik evrelerde ciddi sakıncalar içereceği de değerlendirilmektedir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir