25 Kasım 2016 Cuma

Bilirkişi raporu Sibel Can'ı haksız buldu

Sibel Can'ın albümünde yer alan 'Kış Masalı' adlı şarkının kendisine ait olduğunu iddia eden Alihan (Ali Kızıltepe), bilirkişi raporu sonucunda haklı bulundu.


Şarkıcı Alihan, Sibel Can'ın 'Kış Masalı' isimli şarkısının kendisine ait olduğunu öne sürerek, 'Bu kadın neden ağlıyor' isimli parçasından alıntı olduğunu iddia etmişti. Şarkıcı, Sibel Can'a, şarkının söz yazarı Adem Gümüşkaya'ya ve şirkete toplamda 52 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

İstanbul 3. Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, mahkeme başkanı hazırlanan bilirkişi raporunun dosyaya girdiğini belirtti. Müzik Editörleri Derneği üyesi öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyetince hazırlanan raporda, her iki eserin karşılaştırmalı olarak incelendiği anlatılarak, "Her iki eserde de ana tema ve melodik yapının, küçük işleme notaları dışında aynı olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Raporda, şarkıcı Alihan'ın eseri daha önce kamuya arz ettiği göz önüne alındığında eserin müziğinin bu kişiye ait olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir