24 Kasım 2016 Perşembe

Jülide Kural da 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla hakim karşısında

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinde bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan oyuncu Jülide Kural, "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Sevgilisi ünlü aktör Kadir İnanır'ın yalnız bırakmadığı Kural'ın duruşması 14 Şubat Sevgililer Günü'ne ertelendi.


Kapatılan Özgür Gündem gazetesinde bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan oyuncu Jülide Kural, "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Kural'ı, sevgilisi ünlü aktör Kadir İnanır da yalnız bırakmadı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Jülide Kural ile başka suçtan tutuklu bulunan kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdür İnan Kızılkaya hazır bulundu. Duruşmaya Kural'ın sevgilisi Kadir İnanır da izleyici olarak katıldı.

'Toplumu bilgilendirmek için yazdık'

İnan Kızılkaya, "Her şeyden önce hiçbir şekilde suçlamayı kabul etmiyorum. Gazeteci olarak güncel, sosyal ve siyasi gelişmeleri içeren yazıları toplumu bilgilendirmek için yazdık. Tamamiyle ifade özgürlüğü kapsamında hareket ettik. Amacımız, çatışmalara ve savaşa dikkat çekmekti" diye konuştu.


'Sanatçının ulaşmak istediği ana gerçek özgürlüktür'

Daha sonra savunma yapan Kural, "Bir günlük sembolik genel yayın yönetmenliği yaptım. Gazeteci değil sanatçıyım. O günkü haber ve yazıların ne içeriği ne de konusu hakkında bilgi sahibi değilim. Sanatçının ulaşmak istediği ana gerçek özgürlüktür. Barış taraftarı insan hakları aktivistiyim. Bu ülkeyi çok seven bir sanatçı olarak hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Mahkeme başkanı duruşmayı Sevgililer Gününe erteledi

Duruşmayı erteleyen Mahkeme Başkanı, duruşmayı 14 Şubat Günü sevgililer gününe ertelediğini açıklayarak, "Artık çiçek böcekle gelirsiniz" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Aynı suçtan savunma yaptılar

Öte yandan Özgür Gündem Gazetesi'nin bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptıkları için "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanan gazeteci-yazar Hasan Cemal, yazar ve dil bilimci Necmiye Alpay, gazeteci Yıldırım Türker aynı suçlamayla açılan davada, aynı mahkemede ayrı ayrı hakim karşısına çıkarak savunmalarını yaptılar. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir