16 Ocak 2015 Cuma

Gülşen'in klibi porn*grafik bulundu

RTÜK, şarkıcı Gülşen'in ‘Sarışınım' şarkısına çektiği klibi ‘porn*grafik' bularak ceza kesti. Raporda klipteki görüntülerin çocukların ahlakını bozacağı savunuldu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şarkıcı Gülşen'in  ‘Sarışınım' şarkısına çektiği klibi, “porn*grafik” bularak Power Türk'e para cezası kesti.

RTÜK uzmanları, hazırladıkları raporda, çıplaklık unsurunun p*rnografiye vardığını, bu sahnelerin çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini olumsuz etkilediğini savundu.

‘Kaba ve kösnül' bulundu
 RTÜK uzmanları, Gülşen'in seslendirdiği, ‘Sarışınım' adlı şarkı için şikayetler gelmesi üzerine bir rapor hazırladı. Raporda, “Klipte cinsellik teması içinde ele alınabilecek havuz ve deniz sahnelerinin, klipte rol alan kadın figürlerinin yarı çıplak/çıplaklık görüntülerini içeren görsel unsurların ve bu figürlere ait p-rnografiye varan cinsellik içeren davranışların ve mimiklerin yoğun bir biçimde kullanıldığı görülmüştür.

Ayrıca klipte erkek ve kadın figürlerin yakınlaştığı sahnelerin, karartılmış sahne, puslu görüntüler, yakın ve odak çekim gibi hususların eşlik ettiği sinematografi ile cinsellik temasına ve kavramsal vurguya ilişkin inşanın daha etkileyici biçimde yapılmaya çalışıldığı izlenmiştir” denildi.
Raporda, klibteki cinsellik  ‘kaba ve kösnül' olarak değerlendirildi. Rapor üzerine Üst Kurul, Power Türk'e para cezası verilmesine hükmetti. Üst Kurul, kararını mevzuatın, “yayınların çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini olumsuz etkilediği saatlerde yayınlanması” hükmüne dayandırdı. Ceza oranı Power Türk'ün bir önceki ay elde ettiği reklam gelirlerinin yüzde 1'i oranında uygulanacak. (Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir