22 Haziran 2015 Pazartesi

Victoria'nın meleği olabilmek için...

Londralı fitness uzmanı Poppy Cross, Victoria’s Secret firması için çalışan ve “Victoria’nın melekleri” olarak anılan modellerin zorlu egzersiz ve diyet programını 4 ay boyunca uyguladı ve deneyimlerini Mail on Sunday gazetesi için kaleme aldı. 


29 yaşındaki Cross, Victoria’s Secret’ın sadece boyu 175 cm’nin üzerinde ve belinin kalınlığı 61 cm’nin altında olan modellerle çalıştığını ancak bu ölçülere sahip olmanın bile bu ünlü firmanın “meleklerinden” biri olmak için yeterli olmadığını söyledi.


Firma için çalışan tüm modellerin vücutlarındaki yağ oranını yüzde 18’in altında tutmak zorunda kaldığını söyleyen Cross, formda bir kadının vücudundaki yağ oranının yüzde 21 ila yüzde 24 olduğunu ve Victoria’s Secret standartlarına ulaşmanın yolunun “Bir olimpiyat atleti gibi çalışmayı” gerektirdiğini söyledi.


Victoria’s Secret standartlarına ulaşmak için modellerle çalışan kişisel antrenör Dan Roberts ve diyetisyen Dr. Charles Passler’den yardım aldığını belirten Cross dört aylık zorlu maceraya başlamadan önce belinin kalınlığının 66 cm, vücudundaki yağ oranının ise yüzde 22 olduğunu söyledi.


Roberts’in hazırladığı program kapsamında 4 ay boyunca neredeyse her gün ağırlık çalıştığını ve koştuğunu söyleyen Cross, bu süre boyunca birçok mineral ve vitamin hapı kullanıp protein içeceği tükettiğini de belirtti.


Cross bu süre boyunca hiç şeker tüketmediğini ve özenle hazırlanmış protein ve yağ oranı yüksek, karbonhidrat oranı düşük bir diyet uyguladığını da söyledi.


Dört ayın sonunda 38 bedenden 36-34 bedene düştüğünü ve vücudundaki yağ oranının yüzde 17’ye indiğini söyleyen Cross “Sonuçta ulaştığı görünümü çok beğendiğini ancak görünümden çok sağlığa önem verdiği için deneyin sona ermesinin ardından eski rutinine geri dönmeyi planladığını” açıkladı.


Cross, Victoria’s Secret modellerinin görünümüne ulaşmanın sadece fiziksel değil finansal olarak da oldukça zorlu olduğunu belirtti ve antrenör ve diyetisyen maaşları ile tükettiği ek besinlerin kendisine toplam 15 bin sterline (64 bin TL) mal olduğunu söyledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir