28 Ekim 2015 Çarşamba

Ölümünden sonra da para kazandırmaya devam eden ünlüler

Forbes Dergisi, ölümünden sonra da para kazandırmaya devam eden ünlüler listesini açıkladı. Listenin ilk sırasında 115 milyon dolarla Michael Jackson yer alıyor. 2009'da 51 yaşındayken hayata veda eden Jakson, geçen yıl da 140 milyon dolarla listenin başında bulunuyordu.

Forbes'un ölümünden sonra da para kazandırmaya devam eden ünlüler listesi şöyle:

1- MICHAEL JACKSON

115 milyon dolar

Ölümünün üstünden 6 yıl geçmesine rağmen, ‘Pop’un Kralı’ hemen her sene yayınlanan derleme albümlerinin telif hakları, giysi ve takı gibi kişisel eşyaların satışından milyonlarca dolar kazanmaya devam ediyor.

2- ELVIS PRESLEY

55 milyon dolar

"Rock'n Roll'un kralı" olarak bilinen Elvis Presley, 55 milyon dolar gelirle listenin ikinci sırasında yer alıyor. Presley’in Graceland’de bulunan evi müzeye çevrilmiş ve önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir. Ayrıca yine Las Vegas’taki Cirque de Soleil şovlarından elde edilen Elvis ürünleri ve lisans haklarından da büyük gelir elde ediliyor.

3- CHARLES SCHULZ

40 milyon dolar

Ünlü çizgi karakter Snoopy’nin yaratıcısı Charles Schulz 21 milyon dolarla listenin üçüncü sırasında yer alıyor. 1950’li yıllarda çizmeye başladığı Charlie Brown ve Snoopy’in maceraları günümüzde de ilgiyle izleniyor.

4- BOB MARLEY

21 milyon dolar

Reggae efsanesi Bob Marley’in isminin geçtiği ürünlerden ciddi bir kazanç elde ediliyor. Ünlü müzisyenin en büyük kızı Cedella Marley tarafından kurulan Marley Apparel adlı giyim markası. Marley kahve ve ‘rahatlatan içecek’ olarak bilinen Marley’s Mellow Mood markası. Bir de birkaç sene önce piyasaya çıkan, çevre dostu ürünler üreten The House of Marley adındaki kulaklık markası…

5- ELIZABETH TAYLOR

20 milyon dolar

Hollywood’un efsane isimlerinden Elizabeth Taylor da adıyla para kazandırmaya devam ediyor. Kozmetik sektöründe adına birçok ürün çıkarılıyor.


6- MARILYN MONROE

17 milyon dolar

Ağustos 1962'de henüz 36 yaşındayken hayata veda eden beyazperdenin efsane sarışını Marilyn Monroe, adıyla fotoğraflarıyla para kazandırmaya devam ediyor.

7- JOHN LENNON

12 milyon dolar

Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en üretken müzisyenlerinden biri olan John Lennon’un New York’taki ölümünün üzerinden 33 yıl geçti. Lennon da Cirque du Soleil şovları, Cisco ve Mont Blanc’la olan lisans anlaşmalarından telif elde ediyor. Elbette iTunes satışlarından da… Son olarak müzik stream sitesi Spotify’a Lennon’un 8 albümlük solo diskografisi de eklendi.

8- ALBERT EINSTEIN

11 milyon dolar

Posterler, tişörtler derken ünlü bilim adamı neredeyse popüler kültürde ‘zekâ’nın marka yüzü oldu.

9- PAUL WALKER

10,5 milyon dolar

Türkiye'de "Hızlı ve Öfkeli" adıyla yayınlanan "Fast & Furious" serisinin yıldızı Paul Walker, bu yıl listeye 9. sıradan girdi. Walker, 2013'te geçirdiği trafik kazası sonucu 40 yaşında hayata veda etmişti. Ani ölümüyle dünyayı şoke eden aktörün eski filmleri tekrar piyasaya çıktı.

10 - BETTIE PAGE

10 milyon dolar

1950'lerde pin-up resimleri ile popüler olan ABD'li model Bettie Pag, 2008 yılında 85 yaşındayken yaşamını yitirdi. Ünlü model birçok şarkıya, kitaba, film ve belgesele konu oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir