24 Eylül 2016 Cumartesi

Beyazıt Öztürk tanık olarak çağırıldı

Beyaz Show'a telefonla bağlanıp 'Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın' dediği için hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' gerekçesiyle soruşturma açılan Ayşe Çelik, program sorumlusu Kadir Turnalı ve Çelik'in açıklamalarına destek veren 38 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Dava 30 Kasım'a ertelenirken, Beyazıt Öztürk ikinci duruşmaya tanık olarak çağırıldı.


9 Ocak'ta Beyaz Show adlı programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik, öğretmen olduğunu söyledikten sonra, "Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın" demişti. Daha sonra hem Çelik, hem de programın sunucusu Beyaz ve program sorumlusu hakkında'terör örgütü propagandası yapmak' gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk, savcılık ifadesinde"Söylediklerini duymadım, aklımdan şehitler geçti" demişti.

38 isim Bakırköy'deki 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Çelik, Beyaz Şov program sorumlusu Kadir Turnalı'nın yanı sıra Çelik'in açıklamalarına destek olan isimler şu şekilde:

Ahmet Dindar, Ayşe Erzan Silier, Ayşegül Akış Devecioğlu,Ayşegül İyidoğan, Bayram Bahri Belen, Dilek Gökçin, Ercan İpekçi, Ergin Cinmen, Ferhat Tunç, Gençay Gürsoy, Gülseren Onanç, Gülşen Denizhan,Gürhan Ertür, Gürkan Develi,Halim Bulutoğlu, İbrahim Akın,İbrahim Sinemillioğlu, Kemal Özgül, Mahmut Konuk, Mehmet Tursun, Mevlüt Ülgen, Murat Çelikkan, Nazmiye Özen, Nergiz Ovacık, Neşe Yaşın, Nil Özsoy Dindar, Orhan Alkaya, Orhan Silier, Oya Baydar, Perihan Pulat, Pınar Önen, Şanar Yurdatapan, Sibel Özbudun Demirer, Süleyman Eryılmaz,Temel Demirer, Türkcan Baykal,Üner Eyüboğlu ve Vecdi Sayar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir