24 Nisan 2016 Pazar

Ebru Şancı’ya hırsızlık davasından beraat

Arkadaşının cep telefonunu alıp kullandığı gerekçesiyle hakkında hırsızlık suçundan dava açılan manken Ebru Şancı beraat etti. Avukatı Özlem Alp “Haksız bir davaydı. Sonunda da gerçek ortaya çıktı” dedi.

Habertürk’ün haberine göre, manken Ebru Şancı 24 Mayıs 2013′te arkadaşlarıyla Kuruşçeşme’deki bir gece kulübüne eğlenmeye gitti. Şancı’nın yapımcı arkadaşı Gökhan Beder, lavaboya gidip döndüğünde masaya bıraktığı cep telefonunu göremedi. Karakola giden genç yapımcı, cep telefonunun çalındığı ihbarında bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı soruşturma kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı‘ndan(TİB) istenilen telefon kayıtlarında telefonda Ebru Şancı’ya ait hattın takılı olduğu ve kullanıldığı bilgisi geldi. Gökhan Beder bunun üzerine şikayetinden vazgeçtiyse de kanuna göre hırsızlık suçu şikayete bağlı bir suç olmadığı için Şancı hakkında hırsızlık suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Eskişehir Asliye Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifadesi alınan Ebru Şancı olay gecesi Gökhan Beder ve bir arkadaşını arabasıyla eve bıraktığını, sonrasında Beder’in kendisini arayıp telefonunun arabasında olup olmadığını sorduğunu söyledi. ifadesinin devamında otomobilini arayıp telefonu bulamadığını söyleyen Şancı, ertesi gün Amerika’ya gittiğini anlattı. Şancı bir süre sonra arabasını kendisi yokken kullanan kardeşinin telefonu bulduğunu söylediğini belirterek “Kardeşimin öyle huyları yoktur. Ama kardeşim sorumsuzdur. Telefonun bedelini de müşteki tarafa ödedim. Hırsızlık suçlamasını kabul etmiyorum.” dedi. Kardeşi Erhan Şancı ise telefonu ablasının zannederek kullandığını bir süre sonra da telefonun bozulduğunu söyledi.

“ADALET YERİNİ BULDU”

İstanbul 39 Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Ebru Şancı’nın avukatı Özlem Alp, olayın tamamen bir yanlış anlamadın ibaret olduğunu, Erhan Şancı’nın telefonu ablasının zannederek kullandığını, durum ortaya çıkınca da Gökhan Beder’e telefonunun bedelini ödediğini söyledi. Özlem Alp, Gökhan Beder’in şikayetinden vazgeçtiğini ve müvekkilinin suçsuz olduğunu belirtti. Mahkeme, yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle Şancı’nın beraatine karar verdi. Avukat Özlem Alp duruşma çıkışı konuştuğu gazetecilere “Haksız bir davaydı. Sonunda gerçek ortaya çıktı. Ama sonunda adalet yerini buldu.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir