21 Şubat 2017 Salı

Yeni 'Doctor Who' Tilda Swinton mı?

‘Doctor Who’da doktoru canlandıran Peter Capaldi’nin diziden ayrılmasının ardından yerine gelecek kişinin İngiliz oyuncu Tilda Swinton olması bekleniyor.

BBC yapımı bilimkurgu dizisi ‘Doctor Who’da doktoru canlandıran Peter Capaldi bu sezon diziden ayrılıyor. Capaldi’nin yerini kimin alacağı büyük bir merak konusuyken yapılan anketler ve kulislerde konuşulanlar ünlü oyuncu Tilda Swinton’ı işaret ediyor. Dizinin hayranları arasında, doktor karakterini bir kadının canlandırması ağır basıyor.
Doktor olarak bilinen, zamanda yolculuk yapan insansı dünya dışı yaratık olan Zaman Lordu'nun maceralarını anlatan dizide, doktor, dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bilince sahip ve zamanda yolculuk edebilen bir uzay gemisi ile evreni araştırır. Doktor, yol arkadaşları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, sorunları çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur. Doctor Who hayranlarına "Whovian" denir ve tarihte bir sözlükte yer edinmiş ilk hayran grubudur.
PGuinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak listelenen dizi, aynı zamanda İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçası olarak biliniyor.
Doctor Who'nun 1963'te ilk kez izleyicisiyle buluşmasıyla yolcuğuna başlayan dizi, 90'lardan itibarenki 10 senelik bir aradan sonra, 2005'te daha modern ve yeni bir seriyle yeniden ekrana geldi ve 9. Doktor (Christopher Eccleston), yeni bir TARDIS ve yeni bölümlerle ekranlara dönerek günümüzde hala devam eden yolculuğuna yeniden başlamış oldu.
Doctor Who'da doktoru canlandıran Peter Capaldi, bu sezon diziden ayrılacağını duyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir