19 Nisan 2016 Salı

Azealia Banks hakkında bilmeniz gereken 7 şey

1991 doğulu Amerika'lı rapçi ve söz yazarı Azealia Baks ilk kez ülkemize geliyor. Banks, 15 Mayıs'ta %100 Music Presents: Parkfest'in headliner'ı olacak. İşte şarkıları dillere dolanan ünlü şarkıcı hakkında bilmeniz gereken 7 şey...
1) HARLEM'Lİ ASİ KIZ 
Azealia Banks Harlem’da büyüdü. Manhattan’daki ünlü okullardan biri olan; Liza Minelli,Nicki Minaj ve Al Pacino gibi çarpıcı yetenekleri mezun eden LaGuardia Sahne Sanatları Okuluna gitti. Fakat müzik kariyerine odaklanmak istediği için mezun olamadı. 

2) BEN 212'DEYİM, SEN NERDESİN? 
2012 yılında yayınladığı ilk EP'i 1991'deki '212' isimli şarkısı sayesinde tüm dünyanın tanıdığı bir yıldız haline geldi. 212'de, onun tarzını çaldığını iddia ettiği Nicki Minaj'a bol bol diss attı. 


3) BABASIZ BÜYÜDÜ 
Daha 2 yaşındayken babasını pankreas kanseri yüzünden kaybetti. Bu nedenle sadece annesi tarafından yetiştirildi. Kendisinden yaşça büyük iki tane daha kız kardeşi olan Banks'in yeteneği daha küçükken belliydi. 10 yaşındayken bir Broadway show'unda rol aldı.

4) TWITTER'DAN SAYDIRIYOR
Azealia Banks, hem şarkılarında hem de sosyal medyada düşündüğü her şeyi dobra dobra dile getirmesiyle ünlü. Iggy Azalea ve Erykah Badu gibi isimlerden sonraTwitter'dan en son Kanye West'i hedef aldı ve şu sözleri gündemden düşmedi: 'Kanye West'in, Kim Kardashian'la evlendikten sonra tüm kredisi bitti. Harika bir müzisyendi ama artık o bir Kardashian oldu. Ona dönüp bakmıyorum bile...' 



5) MUHTEŞEM İSİMLERLE ÇALIŞTI 
Henüz bir hayli kısa sayılabilecek kariyeri boyunca Scissor Sisters, Diplo, M.I.A., Kanye West, Pharrell Williams ve Missy Elliot gibi isimlerle çalışan Azealia, kariyerinin en başında 'Miss Bank$' olarak tanınıyordu. Herhangi bir plak şirketine bağlı olmak istemediği için, müziğini yaymak amacıyla YouTube'da kendine kemik bir dinleyici kitlesi edindi. 


6) SÖZÜNÜ SAKINMIYOR 
Afrikan-Amerikan sivil hakları konusunda sesi yüksek çıkan bir aktivist olan Banks, cinsel kimliğini de saklama gereği duymuyor. Yakın zamanda verdiği bir röportajda biseksüel olduğunu açıklayan ünlü müzisyen, 'Tanımlamalara inanmıyorum. Herkes nasıl mutluysa öyle yaşamalı' demişti.
7) BEYONCE'NİN PEŞİNDE 
Azealia'nın ilham kaynakları arasında, 22 yaşındayken bir uçak kazasında hayatını kaybeden genç müzisyen Aaliyah ve dünyaca ünlü süpersar Beyoncé var. Banks'in en yakın arkadaşları arasında Lana Del Rey'in bulunduğunu da not düşelim. 

** Azealia Banks'i, 15 Mayıs 2016'da %100 Music Presents: Parkfest'te kanlı canlı izleyeceğiz. Festivalin diğer konukları arasında Riff Cohen, Jain, Hey Douglas ve Gökçe Kılınçer var. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir