20 Eylül 2015 Pazar

"Bana Bond kızı deyip durmayın"

Sinema tarihinin efsane ajanı James Bond yeni macerasında da bir "tarih yazmaya' hazırlanıyor. Çünkü bugüne kadarki maceralarında hep 20'li yaşlarının ilk yarısında birbirinden güzel kadınlarla yakınlaşan Bond bu kez 50 yaşında bir güzelle aşk yaşayacak.


Serinin yeni halkası Spectre'de;  Daniel Craig'in canlandırdığı Bond karakterinin gönlünü kaptıracağı güzel kadını ise İtalyan yıldız Monica Bellucci canlandırıyor. Yakında 51 yaşına girecek olan Bellucci de "en yaşlı Bond kızı" olarak daha şimdiden hafızalarda yer etti bile.
Ama Monica Bellucci bu tanımlamayı pek de doğru kabul etmiyor.
The Guardian gazetesine konuşan Bellucci, "Ben Bond kızı olduğumu söyleyemem. Çünkü bunun için oldukça olgunum. Ben kendime Bond kadını diyorum" dedi. Bu filmde yer almaktan memnun olduğunu da sözlerine ekleyen Bellucci "Çünkü bence Bond dünyadaki en inanılmaz adam. Neden biliyor musunuz? Çünkü aslında böyle bir adam yok" diye konuştu.
Kendisinin bu filmdeki Lucia Sciarra karakterini canlandırmasının böylesine "erkek egemen" bir dünyada büyük bir başkaldırı örneği olduğunu da dile getirdi Bellucci.
"Bu dünya, erkeklerin dünyası" diyen Bellucci sözlerini şöyle sürdürdü: "Erkekler her konuda gücü elinde bulunduruyor. Gazetecilik,  oyunculuk, yönetmenlik,  finans.. diğer bir sürü şey. Bütün yasalar erkekler tarafından yapılıyor. Ve erkekler sanıyorlar ki belli bir yaşa ulaşan kadınlar artık hiçbir şey üretemez. Oysa bu doğru değil. Sanırım filmin yönetmeni Sam Mendes,  Lucia Sciarra karakteri için beni yani olgun bir kadını seçerek bu konuda da bir tür devrim yaptı."
Los Angeles'ta yaşamadığı için Hollywood hakkında çok derin bir bilgisi olmadığını söyleyen Monica Bellucci "Ama yaşadığım yer olan Paris'ten konuya baktığımda Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Charlotte Rampling gibi yıldızların 20'li yaşlarında olmadığı kadar sık şekilde seksi ve güçlü kadınları canlandırma şansı bulduğunu görüyorum" dedi.  Monica Bellucci, James Bond serisinin yeni halkası Spectre'da bir mafya babasının dul karısı Liciea'yı onuyor. Macera ilerledikçe de Daniel Craig'in canlandırdığı Bond karakteriyle aşk ilişkisine giriyor.
 
2003 yılında Fransız oyuncu Vincent Cassel ile 14 yıllık evliliğini sonlandıran Bellucci, iki kız çocuğu annesi.
Kariyerine 1992 yılında Dracula'nın Gelini adlı yapımlabaşlayan Bellucci, kariyerindeki in büyük çıkışı 2000 tarihli Malena adlı filmle yaptı. Ardından da Asterix ve Obelix: Cleopatra, Matrix Reloaded, Günaha Son Çağrı, Dönüş Yok, Gergedan Mevsimi gibi filmlerde oynadı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir