26 Eylül 2015 Cumartesi

Beyoncé en zengin müzisyen

Forbes'un açıklağı 2014'ün en zengin ve güçlü isimler listesinde ‘yeni zenginler’ de var: Müzisyen Bruno Mars, şovmen Jimmy Fallon, aktör Bradley Cooper, aktrist Amy Adams ve model Kate Upton.

Forbes’un her sene geleneksel olarak yayınladığı ve dünyanın en güçlü ve zengin isimlerini açıkladığı Ünlü 100 listesi’nin 1 numarasında bu sene ünlü müzisyen Beyoncé var. 
Süperstar, bugüne kadar 95 şov yaptı ve her birinden 2.4 milyon dolar (yaklaşık 5,1 milyon TL) kazandı.
Üstelik son albümünün adı sadece ‘Beyoncé’ idi. Sanki üzerinde hiç düşünülmemiş gibi… Oysa üstünde epey düşünülmüş olduğu açıktı.

Beyoncé ve Jay-Z'nin evlerinde para sayma makinesi olup olmadığı merak konusu.

ABD başkanı Obama ile Beyoncé arasında bir aşk olup olmadığı da gündeme gelmişti.
Müzik PR’ının bir ‘formülü’ olmadığı, Beyoncé’nin kazandığı başarıdan (elbette gelirinden de) anlaşılmakta. Çünkü zekayı müzikte de doğru kullanmak, pek çok alanda olduğu gibi müzikte de doğru noktalara ulaşmanın ve çok kazanmanın sırrı. 32 yaşındaki ABD’li şarkıcı ve oyuncu Beyoncé Giselle Knowles-Carter, yani onu bildiğimiz adıyla Beyoncé, pek çok eleştirmene göre dnyanın en devrimci albümünü yaparak her şarkısına bir klip çekti. Ve bunu sessiz sedasız, büyük bir patırtı çıkarmadan iTunes’dan yayınladı.
Beyoncé’nin albümünde 14 şarkının da görsel olarak görüntüsü mevcuttu. ‘Drunk in Love’ klibinde kocası Jay-Z ile birlikte oynadı. Geçtiğimiz kış 2014 Grammy Ödül Töreni’nde muhteşem bir performans sergiledi ve izleyenlerin gözünü sahneye kilitlemeyi başardı. Sadece izleyenlerin değil tabii... İkinci dönem başkanlığa seçildikten sonra Obama için 21 Ocak 2013'te düzenlenen yemin töreninde sahnede milli marşı söyleyen de Beyoncé'den başkası değildi. 
Beyoncé’nin meselesi sadeliğin ve gösterişin ustaca bir birleşimiydi.


Beyoncé ve Jay-Z, On The Run turnesi kapsamında ABD, Ohio'da birlikte sahne aldı.
CARTER FABRİKASI YALNIZ MÜZİKLE KALMIYOR

Beyoncé'nin parfüm markaları var.

Beyoncé, hazır giyim markalarının da reklam yüzü oldu.

Beyoncé'nin kendisine ait de bir giyim markası var.
Beyoncé’nin işindeki hırsı müzikten başka alanlara da yansıdı. Küçük bir şirketler imparatorluğu kurdu. H&M ve Pepsi gibi markalarla anlaşmalar imzaladı; Heat, Rise ve  Pulse adında parfüm markaları yarattı. Aynı zamanda House of Dereon adıyla jean pantolon, ayakkabı ve aksesuvarlardan oluşan bir koleksiyon da yaptı. Tüm bunlarla birlikte, kocası Jay-Z önderliğinde yıldan yıla devleşen bir fabrikaya dönüşen Beyoncé’nin malvarlığı 2013 ve 2014 Haziran ayı ile birlikte 115 milyon dolar (yaklaşık 245 milyon TL) oldu. Karı-koca bu sene itibarıyla da birlikte Miami’de başladıkları On The Run turnesi ile adeta gövde gösterisine devam ediyor.
 
Peki Beyonce servetine servet katarken kocası Jay-Z ne yapıyor?  Kendisi karısının beş sıra gerisinden gelerek listenin 6 numarasında bulunuyor ama bu onun da bir imparatorluk kurmadığı anlamına gelmiyor. Bugüne kadar 19 kez Grammy’yi koltuğunun altına almış olan Jay-Z, Def Jam Recordings’in başkanı ve CEO’su. Müzik şirketinde karısı Beyoncé’nin yanı sıra Rihanna ve Kanye West gibi isimleri de Roc Nation çatısı altında bir ‘eğlence şirketi’ kurarak bağlayan, ayaklı bir para sayma makinesi. Jay-Z ayrıca son albümü ‘Magna Carta…Holy Grail’ sonrasında düzinelerce konser verdi. Müzik dünyasının önemli damarlarını elinde tutan ünlü prodüktör, imparatorluğuna 40/40 adında bir gece kulübü ve  D’Ussé adında bir konyak markası da kattı.
LEBRON JAMES İKİNCİ, MÜZİSYEN DR. DRE DE ÜÇÜNCÜ

LeBron James'in kontratı bitti.
Bu seneki listenin 2 numarasında ünlü NBA oyuncusu LeBron James bulunuyor. Miami Heat ile kontratını bitiren James, geçtiğimiz sene 16 numarada bulunduğu listenin bu sene 2 numarasına bayrak dikti. LeBron james’in yıllık kazancı 72 milyon dolar (yaklaşık 153 milyon TL).

Altı Grammyli 49 yaşındaki Kaliforniyalı müzik prodüktörü Dr. Dre ise, 2014’te şimdiye kadar 620 milyon dolar (1 milyar 320 milyon TL) kazanarak, son 12 ayda en çok kazanan ünlü oldu ve Forbes’un ünlüler listesinde tarihi bir başarıya imza attı.
HERKES BURADA, OPRAH NEREDE?

Oprah'ın O Magazine adında 2000'den beri yayınladığı bir dergisi var.
Ünlü televizyoncu Oprah Winfrey ise, bu sene zirveden 4 numaraya geriledi. Bunun sebebi, ondan daha etkili ve zengin üç ismin gelmesiydi. Ayrıca kendi kurduğu kablolu TV kanalı geçen seneyi kârlı kapattı. Bu arada Oprah mayıs ayında Türkiye’de vizyona giren ‘Başkanların Hizmetkârı (The Butler) filminde Gloria rolüyle figüranlık da yaptı.
Listenin 5’inci sırasında yine ünlü bir televizyoncu, Ellen DeGeneres bulunuyor. De Generes, alkol ve madde bağımlılığı nedeniyle tedavi sürecinde olan eşi aktrist Portia De Rossi ile olan sorunlu ilişkisine rağmen Forbes listesine 70 milyon dolarlık geliri ile girmeyi başardı. Kendisi daha önce listede 10. sırada idi.
RIHANNA, KATY PERRY, MYLEY CYRUS VE LADY GAGA DA LİSTEDE
Forbes’un haberine göre listede bu sene müzisyenler çoğunlukta. Bunun nedeni de markalarını sosyal medyada da yönetebilmeyi başarmaları. İlk 25’ten 13’ünün müzisyen olduğunu söyleyelim:
Beyoncé Knowles (No. 1), Dr. Dre (No. 3), Jay Z (No. 6), Rihanna (No. 8), Katy Perry (No. 9), Bon Jovi (No. 13), Bruno Mars (No. 13), Miley Cyrus (No. 17), Taylor Swift (No. 18), Lady Gaga (No. 19), Kanye West (No. 20), Calvin Harris (No. 21) ve Bruce Springsteen (No. 25).
‘ŞAPKASIZ ÇIKMAM ABİ' PHARRELL VE ONE DIRECTION DA LİSTEDE

Pharrell Williams, bu sene kariyerinin en iyi çıkışını yapıyor, şarkıları rekor kırıyor.

Amy Adams, 'American Hustle'daki kostümleriyle gözlere şenlikti.

Kate Upton'sız bir liste olmazdı. Artık o da çok zengin.
Aynı zamanda, son dönemlerin en parlak çıkışlarını yapan ‘yeni ikon’ Bruno Mars (No. 13), Özellikle genç neslin kalbinde bambaşka bir yeri olan One Direction (No. 28), son yılların ‘altın yumurtlayan’ prodüktörü Pharrell Williams (No. 38), Türkiye’de çok sevilen  Avicii (No. 47) de listenin müzik damarlarını besleyen ‘yeni zenginler’den.
Bunun dışında listede bulunan aktörler ise şöyle: Bradley Cooper (No. 48), Matthew McConaughey (No. 52), Vin Diesel (No. 66); Jon Hamm (No. 89), Bryan Cranston (No. 88), Kevin Spacey (No. 74); Jimmy Fallon (No. 45); Amy Adams (No. 81), Natalie Portman (No. 100);  Kerry Washington (No. 93), Kaley Cuoco (No. 99); atlet Kevin Durant (No. 33); model Kate Upton (No. 94) ve yazar Veronica Roth (No. 95).
TOM CRUISE VE DAVID BECKHAM LİSTEDE YOK

İngiliz futbolcu Beckham bu sene nal topluyor.
Listeden çıkan isimler arasında; Madonna, Carrie Underwood, Coldplay, Jerry Bruckheimer, Charlize Theron, Kenny Chesney, David Beckham, Jerry Seinfeld, Tom Brady, Mila Kunis, Tom Cruise, Danica Patrick, Tina Fey, Donald Trump, Rachael Ray, Amy Poehler, Alec Baldwin, David Letterman, Kristin Stewart, Louis C.K ve Adam Sandler bulunuyor.
Forbes, en çok kazanan ünlülerin gelir durumlarının yanı sıra; bu kişilerin Twitter, Facebook, YouTube gibi sosyal medya yönetimlerini de değerlendiriyor ve buna göre bir ‘güç sıralaması’ yapıyor.
DÜNYANIN EN ZENGİN VE GÜÇLÜ ÜNLÜLERİ 2014 İLK 10
1. Beyoncé Knowles, 115 milyon dolar (müzisyen)
2. LeBron James, 72 milyon dolar (basketbol oyuncusu)
3. Dr Dre, 620 milyon dolar (müzisyen)
4. Oprah Winfrey, 82 milyon dolar (televizyoncu)
5.Ellen DeGeneres, 70 milyon dolar (televizyoncu)
6. Jay-Z, 60 milyon dolar (müzisyen)
7. Floyd Mayweather, 105 milyon dolar (boksör)
8. Rihanna, 48 milyon dolar (müzisyen)
9. Katy Perry, 40 milyon dolar (müzisyen)
10. Robert Downey Jr., 1,2 milyar dolar (aktör)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir