23 Haziran 2016 Perşembe

AİHM Deniz Seki'yi haklı buldu

Uyuşturucu bulundurma ve temin etme suçlarından dolayı cezaevinde bulunan Deniz Seki'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yaptığı başvuru kabul edildi. Mahkeme, Seki'nin tutuklanma kararının mahkeme tarafından hukuka uygun biçimde derhal verilmiş olma" yönünde görüşünü açıkladı.

Deniz Seki, başvurusunda gözaltına alındıktan sonra 7 ay boyunca kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak mahkemeye çıkmasına imkân sağlanmadığını belirtmişti. Seki de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dilekçeli başvuru yapmıştı. Başvuruya olumlu karşılık veren AİHM, Seki'nin 'tutuklanma kararının mahkeme tarafından hukuka uygun biçimde derhal verilmiş olma' hakkının ihlal edildiği yönünde görüş bildirdi.

Seki'ye mahkeme tarafından belirlenen zaman dilimi dahilinde başvuru yapmadığı için, kendisine Türk yetkililer tarafından maddi veya manevi bir tazminat ödenmeyeceğine karar verildi. Ünlü şarkıcının 2017'nin sonunda cezaevinden çıkması bekleniyor.

Deniz Seki daha önce de cezasının kalan son 1 yılını açık cezaevinde geçirme kararına itiraz ederek Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi idaresine başvurmuş ve Seki'nin sevk edilmeme yönündeki talebi kabul edilmişti.

AÇIKLAMADA ŞUNLARA YER VERİLMİŞTİ:

Cezaevi 1. ve 2.müdürleri, idare memuru, sorumlu infaz koruma başmemuru, psikolog ve öğretmenden oluşan 6 kişilik kuru, kabul kararında, Deniz Seki'nin İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşen kararı ile 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldığı, bu cezanın kesinleştiği, Açık Ceza İnfaz Kurumları'na ayrılma yönetmeliği gereğince 5 Haziran 2016 tarihinde açık ceza infaz kurumuna ayrılması gerektiği belirtilerek, "Ancak hükümlü Deniz Seki'nin tüm Türkiye tarafından tanınan bir ses sanatçısı olduğu, kamuoyunda tanınan biri olması, durumu ve konumu itibariyle açık ceza infaz kurumuna gittiğinde açık ceza infaz kurumunda verilen işleri yerine getiremeyeceği ve uyum sağlayamayacağı" gerekçesi ile açık cezaevine sevk edilmeme talebi oy birliği ile kabul edildi.

DENİZ SEKİ NEDEN CEZAEVİNDE

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2012 tarihinde "Uyuşturucu madde bulundurma ve başkalarına temin etme" suçlarından sanatçı Deniz Seki'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Cezası 2013 yılında kesinleşen sanatçı, bir süre firari kaldıktan sonra 15 Kasım 2014 tarihinde Büyükçekmece Alkent 2000 sitesinde yakalanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Seki, o tarihten beri bu cezaevinde hükümlü bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir