24 Haziran 2016 Cuma

Yağmur Atacan'a silahlı saldırı düzenleyen şahıs yakalandı, 23 yıl hapsi isteniyor

Pınar Altuğ'un eşi Yağmur Atacan'a 2014 yılında motosikletli bir şahıs tarafından ateş edilmişti. Atacan son anda kurtulurken, saldırgan da kaçmıştı. Asayiş Şube olayla ilgili başlattığı soruşturmada kamera görüntüleriyle Galip Topsuz olduğu belirlenen kişiyi yakaladı. Topsuz'un 23 yıla kadar hapsi isteniyor.


Oyuncu Pınar Altuğ'un eşi Yağmur Atacan'a düzenlenen silahlı saldırı olayında saldırganın kimliği belirlendi.Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerası görüntüleriyle Galip Topsuz olduğu öğrenilen şahsı yakaladı. Topsuz hakkında kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Saldırgan hakkında 1 Aralık 2015 yılında yakalama kararı çıkarılmış ancak sanık İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce yürütülen dava duruşmasına katılmamıştı.

Olay ise şu şekilde olmuştu:

İstanbul Etiler'de 7 Nisan 2014 tarihinde Yağmur Atacan ile yanında bulunan 3 kişi bir araca binecekleri sırada motosikletli bir şahıs tarafından ateş edilmişti. Atacan, kendini yan koltuğa yatarak kurtulurken, saldırganın tabancası tutukluk yapmıştı. Saldırgan da daha sonra olay yerinden motosikletiyle kaçmıştı.

Saldırının ardından Asayiş Şube tarafından başlatılan soruşturma kapsamında saldırının gerçekleştiği yerde cep telefonu sinyalleri, güvenlik kamera görüntüleri ve görgü tanıkları dinleyen ekipler, saldırıyı düzenleyen şahsın Galip Topsuz olduğunu belirledi.Gaziosmanpaşa'da gözaltına alınan Galip Topsuz ifadesinin ardından tutuklanmış, aylık tutukluluk incelemesinde ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Şimdi Topsuz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Topsuz'un "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 23 yıla
kadar hapsi isteniyor. Topsuz işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonra yargılamanın yapıldığı İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'e gönderilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir