26 Haziran 2016 Pazar

Gülben Ergen, semazen oldu

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen Ahmet Özhan ile beraber ilahi seslendirdi. Semazen olan Ergen, fotoğrafı takipçileriyle paylaştı.

Gülben Ergen geride bıraktığımız günlerde Ahmet Özhan'ın ricası kırmadı. Özhan ile birlikte ilahi okudu ve sosyal medya hesabından duyurmuştu.

GÜLBEN ERGEN SEMAZEN OLDU

Dün yeni bir fotoğraf paylaşan Gülben Ergen'in sema yaptığı görüntü tartışmalara neden oldu.

'KADIN SEMAZEN OLUR MU?'

Gülben Ergen'e Galata, Yenikapı ve Bahariye Mevlevihane'sinde 18 yılı aşkın zamandır semazen olarak görev yapan, yurt içi ve yurtdışında Mevlevi ayinleri düzenleyen sufi yazar Emre Yıldırım, daha önce verdiği bir röportaj hatırlatıldı.

"Kadın semazen olur mu?" sorusuna yanıt veren Yıldırım, "Mevlevi usulünde kadınlardan semazen olmaz, sema edemezler, Mevlevi olamazlar diye bir husus yoktur" diyor. Devamına ise şunları ekledi:


'ERKEK ÖNÜNDE SEMA HARAMDIR'

"Kadınlar Mevlevi de olur, semazen de olur. Fakat, kadınlar sadece kendi aralarında kurdukları meclislerde sema edebilirler. Erkek önünde bunu yapmaya kalkarlarsa bu Mevleviliğe uygun olmadığı gibi, İslam hukukuna göre de haramdır. Haramın ibadeti olmaz.

'BUNUN ADI SEMA DEĞİL RAKS ETMEK'

Erkek önünde bir kadın dönmeye kalkarsa bunun adı sema etmek değil, çalınan musiki ne olursa olsun raks etmek olur."

'İLK KEZ İLAHİ OKUDUK'

Ergen, duygularını da sosyal medya hesabından şöyle açıkladı: "Benim kıymetli dostum Ahmet Özhan'ın ricası başımın, kalbimin üzerinde yer aldı. Birlikte ilk kez bir ilahi okuduk... Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum müzik ve hayat arşivimin en kıymetli düeti oldu..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir