1 Haziran 2016 Çarşamba

Kenan İmirzalıoğlu'ndan sonra Çağatay Ulusoy da Cunda'ya gidiyor

Geçtiğimiz haftalarda Sinem Kobal'la Ayvalık Cunda Adası'nda sade bir törenle evlenen Kenan İmirzalıoğlu bu bölgeyi son dönemin en popüler yeri haline getirdi. İmirzalıoğlu'ndan sonra Çağatay Ulusoy da Cunda'ya gitmek için hazırlık yapıyor.


Sinem Kobal'la evlenen Kenan İmirzalıoğlu'nun Ayvalık'a katkısı sürüyor. Yakışıklı oyuncu Kobal'la dillere desten düğünle Cunda Adası'nda evlenince buradaki ev ve otel fiyatları 2'ye katlandı. Ayvalık'a bağlı Küçükköy'den 1 milyon TL'ye bir taş ev alan İmirzalıoğlu, adayı son dönemin en popüler adresi haline getirdi.

ÇAĞATAY DA CUNDA'YA GÖZÜNÜ DİKTİ

'Kariyerim ve yatırımlarım konusunda sık sık Kenan İmirzalıoğlu'na danışırım' diyen Çağatay Ulusoy, ustasının tavsiyesine kulak verdi. Dizi, film ve reklamlardan milyonlar kazanan Ulusoy, parasını bugüne dek hep dikkatli harcadı. Geleceğini garanti altına almak için yatırımlarını arazi ve gayrimenkule yapan ünlü oyuncu, Cuma günü Cunda Adası'nın yolunu tutacak.
Her geçen gün değerleneceği söylenen bölgeden arsa ve taş ev bakacak olan Çağatay, bunun için de yüksek bir bütçe ayırdı. Bir süredir ABD'de olan popüler oyuncu, arkadaşlarıyla gideceği adada bir yandan da tatil yapma fırsatı bulacak.

CUNDA ADASINDA FİYATLAR ARTTI

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası'nda irili ufaklı 22 ada bulunuyor. Alibey Adası ya da Cunda olarak geçen bölge TÜrkiye'nin Ege Denizi'nde bulunan 4.büyük adası.
Geçtiğimiz günlerde Kenan İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal'ın düğününe ev sahipliği yapan Cunda Adası'nda otellerin doluluk oranı geçtiğimiz yıllara oranla %50 artarkan, artık bölge esnafınında yüzü gülüyor. Adanın nüfusu 2000 yılı itibariyle 5 bin iken, bu rakam yaza aylarında 20 bin'e kadar çıkabiliyor.

Cunda Adasında bulunan tarihi binalardan bazıları ise şu şekilde:

Çamlı Manastır/Taksiyarhis Ta Çamya:

Ada merkezinden yaya olarak ve Patriça yolundaki Ekşi Çeşme'nin solundaki yol izlenerek yarım saatte varılabiliyor.

Koruyan Meryem Manastırı/ Panagias Tis Lekai:

Ayvalık Dalyan Boğazı'ndan çıkışta sağda zeytin ağaçlarının arasından gözüken boğaza hakim
manzaralı restore edilmiş özel mülk.

Ay Işığı Manastırı/ Ai Dimitri Ta Salina:

Patriça 2. köyden yürüyüşle 45 dakika mesafede.

Ayos Apostolos Manastırı:

Adaya giderken köprüyü geçtiğinizde soldaki sahil yoluna saptığınızda 500 metre mesafe sonra sağ yukarıdaki küçük tepecik.

Tavuk Adası Manastırı / Ayiu Ionnu Tu Podromu:

Alibey Adası'nın karşısındaki Tavuk Adası üzerinde inşa edilmiş.

Güvercin Adası Manastırı/Ai Yorgi:

Pateriça Körfezinin ortasında, andezitten oluşmuş küçük bir adanın üzerinde.

İlyas Peygamber Manastırı / Profit İliya:

Köprünün Ada'ya giriş yönünde 200 metre sonra deniz tarafındadır; temel kalıntılarından az miktarı geriye kalmıştır.

Kızlar Manastırı / Evangelistriya


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlarda İlginizi Çekebilir